Rotterdam,
10
september
2020
|
12:10
Europe/Amsterdam

10 september Nationale Opening mbo-jaar 2020-2021

Het mbo leidt op voor de vitale hartslag van onze samenleving en is Mega Belangrijk Onderwijs voor iedereen die er leert, werkt en mee samenwerkt! Vandaag vindt tussen 14 en 17 uur in Zwolle de nationale opening van het mbo-jaar 2020-2021 plaats.

Op innovatieve en interactieve laten we aan heel Nederland zien hoe megabelangrijk het mbo is.

Programma

Minister-president Mark Rutte, minister van OCW Ingrid van Engelshoven, voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof en rapper Typhoon zijn tijdens het evenement aanwezig. Student Hendrik de Kok (landelijke mbo-ambassadeur) laat tijdens de middag een mooie reportage zien over het mbo. Studenten zijn aanwezig via schermen.

De Nationale Opening is vooral een evenement dat per livestream gevolgd zal worden. De boodschappen zullen per video en sociale media worden gedeeld met de wereld.

Volg de hier de livestream

Albeda-studenten hijsen de vlag

Studenten Ilayda en Shurhelly van Albeda Startcollege hijsen alvast de ‘Dit is mbo-vlag’ op onze locatie Sportlaan. Bekijk hier het filmpje.

Albeda in Goedemorgen Nederland

Vanmorgen bracht Goedemorgen Nederland een mooi item over de start van het mbo-jaar, waarbij ook aandacht was voor de stagetekorten in het mbo. Bekijk hier de reportage, waarin ook onze cvb-voorzitter Ron Kooren en Albeda-studenten te zien zijn.