Meer informatie over de opleiding
Tijdens de opleiding Medewerker evenementenorganisatie leer je alles over het organiseren van verschillende evenementen. Het bedrijfsleven en gemeentelijke instanties organiseren vele grote en kleine (internationale) evenementen. Denk aan sportevenementen, concerten, festivals, (vak)beurzen en congressen. Het belang van evenementen is enorm toegenomen en dat vraagt om een goede uitvoering door professionals.
Als medewerker evenementenorganisatie bedenk je voor wie het evenement bedoeld is, je doelgroep, en hoe je deze mensen kunt bereiken. Jouw taak is om de promotie, het draaiboek, de inrichting van ruimtes, het transport, de inhuur van personeel, de beveiliging en de catering te regelen. Natuurlijk assisteer je ook tijdens het event.
Omdat de evenementensector internationaal is georiënteerd, leiden wij op voor deelname aan het externe examen Cambridge Business English. Een Cambridge-diploma wordt wereldwijd erkend en gewaardeerd en geeft je na je opleiding Medewerker evenementenorganisatie een grote voorsprong op andere mbo-studenten. In het derde leerjaar kun je zelf besluiten of je je aan wilt melden voor het externe examen. De kosten voor deelname bedragen circa 300 euro.
Tijdens de opleiding volg je de vakken Nederlands, Engels, Spaans, events, communicatie, marketing, online marketing, rekenen, loopbaan & burgerschap, ICT, social media & wordpress.
Praktijkervaring
Tijdens de opleiding Medewerker evenementenorganisatie krijg je te maken met een mix van theoretische en praktische onderdelen. In het eerste en tweede leerjaar word je gevraagd te helpen bij evenementen. Je bent uitvoerend bezig om zelf te ervaren hoe dynamisch en hectisch een evenement is. Bedenk dat deze evenementen vaak niet tijdens schooluren plaatsvinden.
Je krijgt ook al meteen organisatorische opdrachten, in het begin van de opleiding klein en overzichtelijk en gaandeweg steeds groter en complexer. Daarnaast ga je aan de slag met opdrachten van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven of instellingen/instanties.
Een stage maakt een belangrijk deel uit van de drie leerjaren van je opleiding. Het aantal lesuren op school is ongeveer 37 lesuren van 45 minuten per week. Daarnaast verwachten we dat je minimaal tien klokuren besteedt aan zelfstudie.
Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Als je tegen problemen aan loopt, kun je die bespreken tijdens mentorlessen of in persoonlijke gesprekken. Dat kan gaan over problemen die te maken hebben met je opleiding, maar ook over problemen thuis of bijvoorbeeld financiële problemen.
Sluit