Medewerker evenementenorganisatie

Heb jij er altijd van gedroomd om evenementen te organiseren? Ben jij een organisatietalent en wil je een veelzijdige en afwisselende baan? Ben je creatief, ambitieus en stressbestendig en heb je geen negen tot vijf mentaliteit? Dan is de opleiding Medewerker evenementenorganisatie echt iets voor jou! Deze opleiding stoomt je klaar voor een loopbaan in de internationale evenementensector.

Meer informatie over de opleiding

Meer informatie over de opleiding

Tijdens de opleiding Medewerker evenementenorganisatie leer je alles over het organiseren van verschillende evenementen. Het bedrijfsleven en gemeentelijke instanties organiseren vele grote en kleine (internationale) evenementen. Denk aan sportevenementen, concerten, festivals, (vak)beurzen en congressen. Het belang van evenementen is enorm toegenomen en dat vraagt om een goede uitvoering door professionals.

Als medewerker evenementenorganisatie bedenk je voor wie het evenement bedoeld is, je doelgroep, en hoe je deze mensen kunt bereiken. Jouw taak is om de promotie, het draaiboek, de inrichting van ruimtes, het transport, de inhuur van personeel, de beveiliging en de catering te regelen. Natuurlijk assisteer je ook tijdens het event.

Omdat de evenementensector internationaal is georiënteerd, leiden wij op voor deelname aan het externe examen Cambridge Business English. Een Cambridge-diploma wordt wereldwijd erkend en gewaardeerd en geeft je na je opleiding Medewerker evenementenorganisatie een grote voorsprong op andere mbo-studenten. In het derde leerjaar kun je zelf besluiten of je je aan wilt melden voor het externe examen. De kosten voor deelname bedragen circa 300 euro.

Tijdens de opleiding volg je de vakken Nederlands, Engels, Spaans, events, communicatie, marketing, online marketing, rekenen, loopbaan & burgerschap, ICT, social media & wordpress.

Praktijkervaring
Tijdens de opleiding Medewerker evenementenorganisatie krijg je te maken met een mix van theoretische en praktische onderdelen. In het eerste en tweede leerjaar word je gevraagd te helpen bij evenementen. Je bent uitvoerend bezig om zelf te ervaren hoe dynamisch en hectisch een evenement is. Bedenk dat deze evenementen vaak niet tijdens schooluren plaatsvinden.

Je krijgt ook al meteen organisatorische opdrachten, in het begin van de opleiding klein en overzichtelijk en gaandeweg steeds groter en complexer. Daarnaast ga je aan de slag met opdrachten van opdrachtgevers uit het bedrijfsleven of instellingen/instanties.

Een stage maakt een belangrijk deel uit van de drie leerjaren van je opleiding. Het aantal lesuren op school is ongeveer 37 lesuren van 45 minuten per week. Daarnaast verwachten we dat je minimaal tien klokuren besteedt aan zelfstudie.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor persoonlijke begeleiding. Als je tegen problemen aan loopt, kun je die bespreken tijdens mentorlessen of in persoonlijke gesprekken. Dat kan gaan over problemen die te maken hebben met je opleiding, maar ook over problemen thuis of bijvoorbeeld financiële problemen.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Na de opleiding Medewerker evenementenorganisatie kun je aan de slag bij evenementenbureaus, congrescentra en festivals, maar je kunt ook als zelfstandig ondernemer aan de slag. Je werkt vaak buiten kantoortijden en ondersteunt de event- of productmanager.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
  • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Om in de internationale evenementensector aan de slag te gaan, denk je mee met de klant om zijn evenement zo goed mogelijk te organiseren. Daarom ben je klantgericht en heb je een commerciële en dienstverlenende instelling nodig. Ook ben je creatief en oplossingsgericht. Tijdens de voorbereidingen van een evenement en tijdens het evenement zelf, kunnen allemaal onverwachte dingen gebeuren. Wat als je tien minuten voor aanvang hoort dat een spreker of artiest niet op tijd kan zijn? Dankzij jouw instelling en vaardigheden kun jij hier goed op inspringen. Je bent flexibel, maar ook stressbestendig. Het komt vaak voor dat je buiten reguliere kantooruren werkt. Veel evenementen zoals concerten, maar ook beurzen, worden ‘s avonds of in het weekend gehouden. Om goed te kunnen communiceren met je klanten en collega’s, beschik jij over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. Ten slotte werk je nauwkeurig en kun je goed omgaan met deadlines.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2021/2022.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 608,- (in plaats van € 1216,-).
Het ministerie van Onderwijs (OCW) heeft vanwege de coronacrisis het lesgeld voor het studiejaar 2021-2022 eenmalig met 50% verlaagd. 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 395 euro aan boeken en licenties.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De  leermiddelen voor de keuzedelen van deze opleiding zijn kosteloos.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
    je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Bij ons staat flexibiliteit centraal, wij snappen namelijk hoe druk jij bent als student. Om die reden bieden wij ons onderwijs in modules aan. Iedere opleiding bestaat uit een aantal modules en keuzedelen. Deze volg je om uiteindelijk je diploma te halen. In blokken van 10 weken doe je de kennis, vaardigheden en de beroepshouding op die je nodig hebt. Bepaal je eigen leertempo door bijvoorbeeld meerdere modules tegelijkertijd te volgen.
Of ga voor verbreding van je studie en kies een module van een andere opleiding. 

Stage
Tijdens je opleiding volg je uiteraard een stage. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagemarkt.nl.

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Doorstroomprogramma mbo-hbo
Overweeg je een economische hbo-studie te gaan doen na je mbo? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding bij het maken van de overstap naar het hbo: het doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit is een samenwerking tussen de Rotterdamse scholen in het mbo en hbo: Zadkine, Albeda, STC Group, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam. Het doorstroomprogramma is erop gericht om jouw kansen op het succesvol doorlopen van je hbo-studie te vergroten. Dit kun je al aan het eind van mbo jaar 2 doen door middel van een ontwikkelassessment, in mbo jaar 3 door het volgen van het keuzedeel ‘voorbereiding hbo’ en tijdens je eerste jaar in het hbo met extra begeleiding.

Wil je weten of het doorstroomprogramma mbo-hbo iets voor jou is? Kijk dan op doorstroomprogrammarotterdam.nl voor meer info.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek je een andere opleiding in de richting marketing, communicatie en evenementen, kijk dan ook eens naar de andere opleidingen:

- Medewerker marketing & communicatie

Lijkt een commerciële of secretariële functie je toch leuker? Ook dan kun je terecht bij Albeda College Economie & Ondernemen:

- Assistent-manager internationale handel (niveau 4)
- Vestigingsmanager groothandel (niveau 4)
- Directiesecretaresse/managementassistent (niveau 4)
- Junior accountmanager (niveau 4)
 

Sluit

Aanmelden

Crebo
25147
Niveau
4
Traject
bol
Duur bol
3 jaar
Startmoment(en)
februari 2022, augustus 2022