Meer info over de opleiding
Het beroep van management assistant is een dynamisch beroep, waarin geen enkele dag hetzelfde is. Je bent de rechterhand van de directie, dus je hebt een verantwoordelijke baan. De directie ziet jou als steun en toeverlaat die er mede voor zorgt dat alle zaken tot in de puntjes geregeld zijn. Je verzorgt de correspondentie met relaties in binnen- en buitenland, organiseert vergaderingen en conferenties, notuleert en rapporteert, plant werkzaamheden en bewaakt deadlines, maakt heldere overzichten, ontvangt bezoekers en houdt de agenda bij. Daarnaast ben je handig met de computer en besteed je veel tijd aan organisatorische en coördinerende taken. Jij voelt je als een vis in het water in deze coördinerende functie.
Tijdens de opleiding Management assistant werk je aan beroepsvakken en algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Duits of Spaans, ict, rekenen, loopbaan & burgerschap en secretariaatspraktijk. Ook krijg je les in communicatie, social media en basismarketing. De docent begeleidt en geeft persoonlijke aanwijzingen. Niet alleen het product (de opdrachten) is belangrijk, maar ook hoe je het werk doet (je houding) en hoe je het werk ervaart (het proces). Op deze manier helpen we je jezelf te ontwikkelen tot een zelfbewuste en zelfstandige professional.
Praktijkervaring
Een belangrijk gedeelte van je opleiding leer je in de praktijk. Als je een bbl-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) volgt, dan werk je twee, drie, of vier dagen per week bij een werkgever (minimaal 610 uur per schooljaar) en ga je één dag per week naar school. Daarnaast maak je regelmatig opdrachten zoals dat ook op een echt kantoor of bedrijf gebeurt. Er wordt van je verwacht dat je als toekomstig management assistant zelfstandig aan de slag gaat en gedurende die tijd leert van je eigen ervaringen. Je krijgt geen studiefinanciering, maar een salaris of stagevergoeding van je werkgever.
Persoonlijke begeleiding
In de opleiding besteden we veel aandacht aan persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn mentorlessen en persoonlijke gesprekken ingepland. Verder is er een nauwe samenwerking met het schoolmaatschappelijk werk.