Financieel administratief medewerker bol-duaal

Rekenen is helemaal je ding. Je bent er goed in en het gaat je nooit vervelen. Je werkt altijd precies. Zelfs als het druk is, laat jij je niet van de wijs brengen. Herken jij jezelf hierin? Als je ook nog van teamwork houdt, dan ben jij helemaal op je plek bij de opleiding Financieel administratief medewerker.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

De mbo-opleiding Financieel administratief medewerker is in de bol-duaal uitvoering enorm praktijkgericht en zeer afwisselend. Je loopt stage of werkt bij een erkend leerbedrijf. Daar leer je in de praktijk wat het beroep van financieel administratief medewerker inhoudt. Je krijgt tijdens stages veel eigen verantwoordelijkheid. Door in reële situaties te oefenen, bereid je je goed voor op een toekomst in de bedrijfsadministratie. Naast je stage of werk ga je ook nog naar school. Op de dagen dat je op school bent, volg je lessen zoals Nederlands, Engels, ict, calculatie en bedrijfsadministratie.

Praktijkervaring
Als je kiest voor deze bol-duaal opleiding, dan leer je de praktische vaardigheden vooral in de beroepspraktijk. Je loopt stage of je werkt bij een erkend leerbedrijf. Hier leer je alle kneepjes van het vak van financieel administratief medewerker. Je werkt mee in het bedrijf en voert opdrachten uit. Daardoor weet je na je opleiding precies wat je bij een bedrijf gaat doen.

De duale variant
In de duale variant van deze opleiding kom je 3 dagen per week naar school en loop je vanaf het begin van de opleiding 2 dagen stage bij een erkend leerbedrijf. De opleiding wordt op maat aangeboden op basis van jouw kennis, ervaring en stage. Je hebt een inividueel en geen klassikaal rooster. Je werkt in kleine groepen aan projecten. Je wordt tijdens deze projecten begeleid door een docent die je coacht en een docent die je helpt met de lesstof en de vaardigheden.

Persoonlijke begeleiding
Gedurende de opleiding wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn mentorlessen en persoonlijke gesprekken ingepland. Je kunt ook met privéproblemen bij je mentor terecht. Als jij hulp nodig hebt met zaken als huisvesting of schuldhulpverlening, geef je dat aan. Als het nodig is kan schoolmaatschappelijk werk je ook praktisch ondersteunen.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Met een afgeronde opleiding Financieel administratief medewerker kun je aan de slag op een bedrijfsadministratie of bij een zelfstandig administratiekantoor. Je gaat er werken met specialistische computerprogramma’s die je uitstekend beheerst. Je kunt zelfstandig werken, maar communiceert ook goed met je collega’s. Aan vergaderingen en besprekingen neem je actief deel. Je zorgt steeds dat je op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en op het gebied van ict.

Natuurlijk kun je met het niveau 3-diploma Financieel administratief medewerker ook verder leren op niveau 4.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een vakopleiding (niveau 3) starten als je een van volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Vanzelfsprekend ben je als financieel administratief medewerker goed in rekenen. Je werkt gestructureerd, zodat je altijd het overzicht kunt bewaren. Bovendien werk je heel nauwkeurig en foutloos. De cijfers die jij presenteert kloppen voor de volle honderd procent. Zelfs als er haast geboden is blijft dat zo. Van stress raak je niet in paniek. Sterker nog: je ziet tijdsdruk als een extra uitdaging.

Je kunt je werk heel goed zelfstandig doen, maar daarnaast ben je ook een echte teamplayer. Vaak werk je samen met collega’s en dat gaat je goed af. Je stelt je hulpvaardig op, stelt vragen als dat nodig is en helpt waar je kunt. Ook tijdens vergaderingen en werkoverleg lever je een actieve bijdrage.

Als je aan de slag gaat bij een administratiekantoor zul je meestal voor externe klanten werken. Je presenteert je daarbij correct en representatief, en je stelt jezelf klantvriendelijk op. Je zorgt ervoor dat de klant alle cijfers correct en op tijd in handen heeft. Pas dan ben je als financieel administratief medewerker tevreden.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2021/2022.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 608,- (in plaats van € 1216,-).
Het ministerie van Onderwijs (OCW) heeft vanwege de coronacrisis het lesgeld voor het studiejaar 2021-2022 eenmalig met 50% verlaagd. 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 600 euro aan boeken en licenties.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 75 euro per keuzedeel.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
    je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Albeda College Economie & Ondernemen vindt dat heel Rotterdam- Rijnmond haar leslocatie is. In leerwerkplaatsen verspreid door de gehele regio voeren we opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Lees hier meer over alle initiatieven waarbij wij samenwerken met het bedrijfsleven.

Stage
Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op stagedocenten.s-bb.nl.

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Na Financieel administratief medewerker niveau 3 kun je de opleiding vervolgen op niveau 4.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek jij een andere opleiding op niveau 3? Misschien in een logistieke of commerciële richting? Kijk dan eens naar deze opleidingen:

Sluit

Aanmelden

Crebo
25139
Niveau
3
Traject
bol
Duur bol
2-3 jaar
Startmoment(en)
februari 2022, augustus 2022