Bedrijfsadministrateur bol-duaal

Jij ziet jezelf wel werken in de bedrijfsadministratie: je vindt het leuk om nauwkeurig te werken en bent goed met cijfers. Schiet je niet snel in de stress en ben je in staat om onder tijdsdruk te werken? Kies dan voor de duale opleiding Bedrijfsadministrateur. Na deze opleiding ga je zelfstandig of in teamverband aan de slag als bedrijfsadministrateur op de financiële afdeling van een bedrijf.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

De opleiding Bedrijfsadministrateur is praktijkgericht en geeft je een goede voorbereiding op een toekomst in de bedrijfsadministratie. Tijdens de opleiding krijg je praktijkopdrachten en theorielessen. Sommige opdrachten voer je zelfstandig uit, andere in groepsverband. Je krijgt taalvakken zoals Nederlands en Engels. Daarnaast krijg je bedrijfseconomie, statistiek, bedrijfsadministratie, begroten & budgetteren en financiering. Ook leer je de basisprincipes van wiskunde en krijg je les in het opmaken van facturen.

Praktijkervaring
Tijdens je stage oefen je de theorie die je in de lessen hebt gekregen. Op je stage kom je situaties tegen die zich ook in een echte werkomgeving voordoen. Zo leer je bijvoorbeeld nota’s op een juiste manier verwerken. Daarnaast voer je boekhoudkundige werkzaamheden uit bij het bedrijf waar je stage loopt.

De duale variant
In de duale variant van deze opleiding kom je 3 dagen per week naar school en loop je vanaf het begin van de opleiding 2 dagen stage bij een erkend leerbedrijf. De opleiding wordt op maat aangeboden op basis van jouw kennis, ervaring en stage. Je hebt een inividueel en geen klassikaal rooster. Je werkt in kleine groepen aan projecten. Je wordt tijdens deze projecten begeleid door een docent die je coacht en een docent die je helpt met de lesstof en de vaardigheden.

Persoonlijke begeleiding
Tijdens de gehele opleiding staat persoonlijke begeleiding centraal. Er vinden regelmatig mentorlessen plaats. Deze lessen kun je gebruiken om vragen te stellen of knelpunten aan te kaarten. Je hebt ook persoonlijke één-op-één-gesprekken met je mentor of coach. In deze gesprekken kun je eventuele problemen bespreken, bijvoorbeeld op het gebied van schulden of huisvesting. Indien nodig wordt schoolmaatschappelijk werk ingeschakeld om ondersteuning te bieden.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Nadat je de opleiding Bedrijfsadministrateur hebt afgerond, kun je aan de slag op de financiële administratie van een bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld bij een bouwbedrijf, supermarktketen of advocatenkantoor zijn. Als bedrijfsadministrateur verzorg je de boekhouding van het bedrijf. Je zorgt voor een goede verwerking van zowel de inkomende als uitgaande facturen. Daarnaast bereken je de hoogte van de loonheffing en inkomstenbelasting, en weet je welke bedragen afgedragen worden aan de Belastingdienst. Ook stel je rapporten op waarin je aangeeft hoe het met de voorraad, budgetten en uren is gesteld. Deze periodieke rapporten maak je aan het eind van elke periode (maand, kwartaal en jaar). De resultaten presenteer je aan de directie, met eventueel een passend advies gebaseerd op de cijfers.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een specialistenopleiding (niveau 4) starten als je een diploma hebt voor een vakopleiding (niveau 3) voor hetzelfde beroep of dezelfde richting.

Indien je in het bezit bent van het diploma Financieel administratief medewerker op mbo niveau 3 is het mogelijk deze opleiding in 1 tot 1,5  jaar af te ronden. Let op: dit geldt niet als je de opleiding Financieel administratief medewerker op niveau 3 hebt gevolgd met crebo 93212.  

Wanneer je beschikt over een overgangsbewijs van 4 naar 5 havo, een havo-diploma of hoger, dan kun je de opleiding ook versneld te volgen.
Bekijk de opleiding in de duaal tempo variant.

Sluit

Welke vaardigheden heb je nodig?

Welke vaardigheden heb je nodig?

Als bedrijfsadministrateur ben je verantwoordelijk voor de administratie binnen het bedrijf waar je werkt. Omdat je met cijfers werkt, is het belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat. Zo beperk je het risico op fouten. Je bent een geboren rekenaar die het leuk vindt om de administratie op orde te houden. Daarnaast kun je geconcentreerd werken, ook als er sprake is van een deadline of drukte.

Je bent zelfstandig, maar ook in teamverband werken is voor jou geen probleem. Je kunt uitstekend meedenken en overleggen. Als je problemen tegen komt kaart je deze aan in een werkbespreking. Tijdens drukke momenten bewaar je de rust en zorg je voor een goede uitvoering van de werkzaamheden. Je kunt het juiste werktempo hanteren en haalt deadlines die worden gesteld. Daarnaast ben je goed in het opstellen van rapportages. Cijfers presenteren vind je leuk, net als het uitbrengen van advies aan de directie van het bedrijf waar je werkt.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het cursusjaar 2020/2021.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1202,-.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
In het eerste leerjaar betaal je ongeveer 340 euro aan boeken en licenties.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De leermiddelen voor de keuzedelen van deze opleiding zijn kosteloos. 

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 mei aan;
    (de uiterste aanmelddatum van 1 april voor mbo-opleidingen is vanwege de coronamaatregelen verlengd naar 1 mei).
  • je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 mei aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Albeda College Economie & Ondernemen vindt dat heel Rotterdam-Rijnmond haar leslocatie is. Via verschillende leerwerkplaatsen verspreid door de gehele regio voeren we opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Zo doen we mee aan de Sociaal Ondernemen Challenge. Lees hier meer over alle initiatieven waarbij wij samenwerken met het bedrijfsleven.

Stage
Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Kijk voor een lijst van erkende leerbedrijven op de website  www.leerbanenmarkt.nl (voor bbl-studenten) of op www.stagemarkt.nl (voor bol-studenten).

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Doorstroomprogramma mbo-hbo
Overweeg je een economische hbo-studie te gaan doen na je mbo? Dan kun je kiezen voor extra begeleiding bij het maken van de overstap naar het hbo: het doorstroomprogramma mbo-hbo. Dit is een samenwerking tussen de Rotterdamse scholen in het mbo en hbo: Zadkine, Albeda, STC Group, Hogeschool Inholland en Hogeschool Rotterdam. Het doorstroomprogramma is erop gericht om jouw kansen op het succesvol doorlopen van je hbo-studie te vergroten. Dit kun je al aan het eind van mbo jaar 2 doen door middel van een ontwikkelassessment, in mbo jaar 3 door het volgen van het keuzedeel ‘voorbereiding hbo’ en tijdens je eerste jaar in het hbo met extra begeleiding.

Wil je weten of het doorstroomprogramma mbo-hbo iets voor jou is? Kijk dan op doorstroomprogrammarotterdam.nl voor meer info.

Sluit

ik zoek net even iets anders

ik zoek net even iets anders

Ben je op zoek naar een andere opleiding die raakvlakken heeft met de opleiding Bedrijfsadministrateur? Kijk dan ook eens naar de volgende niveau 4 opleidingen:

Sluit

Aanmelden

Crebo
25138
Niveau
4
Traject
bol
Duur bol
1 - 2 jaar (afhankelijk van je vooropleiding)
Startmoment(en)
augustus 2021