Bedrijfsadministrateur

Jij weet de rust te bewaren, kunt goed rekenen en nauwkeurig werken: allemaal eigenschappen die je later als bedrijfsadministrateur nodig hebt. Ben je goed in het overzicht bewaren en werk je graag in teamverband? Dan is de opleiding Bedrijfsadministrateur iets voor jou! Na de opleiding weet je precies hoe je gestructureerd en zorgvuldig te werk gaat.

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Tijdens de opleiding Bedrijfsadministrateur wissel je de theorie af met opdrachten in de praktijk. Je komt 1 dag per week naar school. Daar krijg je vakken zoals bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, begroten & budgetteren, statistiek en financiering. Ook leer je alles over onderwerpen zoals vermogen en kengetallen. Daarnaast krijg je taalvakken zoals Nederlands en Engels. Je leert hoe je facturen opmaakt, boekhoudkundige werkzaamheden uitvoert en hoe je nota’s op een juiste manier codeert.

Praktijkervaring 
In de bbl-variant (beroepsbegeleidende leerweg) werk je een groot gedeelte van de studie bij een erkend leerbedrijf. Daar leer je in de praktijk alle kneepjes van het vak. Daarnaast kom je een dag per week naar school. Deze leerweg is de ideale manier om een vak te leren als je graag iets leert door het te doen.

Persoonlijke begeleiding
Gedurende de hele opleiding krijg je persoonlijke begeleiding van een mentor of coach. Je volgt regelmatig mentorlessen waarin je samen je voortgang bespreekt. Ook heb je één-op-één-gesprekken met je coach of mentor. Als er problemen zijn in je persoonlijke situatie (bijvoorbeeld met huisvesting of schulden), dan kun je dit bespreken tijdens zo’n gesprek. We kijken in dat geval naar praktische ondersteuning van een schoolmaatschappelijk werker.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Na de opleiding Bedrijfsadministrateur verzorg je de boekhouding van een organisatie. Je behandelt zowel inkomende als uitgaande facturen en zorgt dat de administratie op orde is. Daarnaast zorg je ervoor dat het bedrijf het juiste bedrag aan loonheffing en inkomstenbelasting afdraagt aan de Belastingdienst. Je maakt overzichten zodat de directie inzicht heeft in het financiële deel van het bedrijf. Deze overzichten geven ook duidelijkheid over zaken als werkuren en voorraad. Verder behoort het geven van advies tot je werkzaamheden. Aan het eind van een periode (maand, kwartaal en jaar) verzorg je rapportages. Na de opleiding Bedrijfsadministrateur kun je aan de slag op de financiële afdeling van een bedrijf. Je kunt dan denken aan een supermarktketen, advocatenkantoor of hotelketen.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een specialistenopleiding (niveau 4) starten als je een diploma hebt voor een vakopleiding (niveau 3) voor hetzelfde beroep of dezelfde richting.

Indien je in het bezit bent van het diploma Financieel administratief medewerker op niveau 3 dan kun je de opleiding in 1 tot 1,5 jaar afronden.

Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Als bedrijfsadministrateur is het belangrijk dat je alles van cijfers weet en dat je nauwkeurig werkt. De periodieke rapportages die je maakt kloppen altijd, want jij bent een gestructureerde werker. Goed rekenen is voor jou geen enkel probleem. Daarnaast kun je zelfstandig en geconcentreerd werken.

In sommige situaties werk je samen met collega’s. Daarom is het van belang dat je een echte teamspeler bent die goed samenwerkt. Je raakt niet snel in de stress en kunt onder druk werken, ook als bepaalde werkzaamheden op tijd af moeten zijn. Je presenteert de cijfers duidelijk aan de directie. Je kunt naar aanleiding van deze cijfers bovendien advies geven. Je stelt je dienstverlenend op en je hebt kennis van financiële regels. Je vindt het niet erg om je regelmatig te verdiepen in nieuwe, financiële regels zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsadministratie.

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het cursusgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het cursusjaar 2020/2021.

Kosten bbl jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen cursusgeld.

Kosten bbl ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het cursusgeld € 606,-.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 340 euro aan boeken en licenties.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De leermiddelen voor de keuzedelen van deze opleiding zijn kosteloos. 

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 mei aan;
    (de uiterste aanmelddatum van 1 april voor mbo-opleidingen is vanwege de coronamaatregelen verlengd naar 1 mei).
  • je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 mei aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Rotterdam-Rijnmond als leslocatie

Albeda College Economie & Ondernemen vindt dat heel Rotterdam-Rijnmond haar leslocatie is. Via verschillende leerwerkplaatsen verspreid door de gehele regio voeren we opdrachten uit voor bedrijven en organisaties. Zo doen we mee aan de Sociaal Ondernemen Challenge. Lees hier meer over alle initiatieven waarbij wij samenwerken met het bedrijfsleven.

Stage
Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een erkend leerbedrijf. Kijk voor een lijst van erkende leerbedrijven op de website  www.leerbanenmarkt.nl (voor bbl-studenten) of op www.stagemarkt.nl (voor bol-studenten).

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Na de opleiding Bedrijfsadministrateur kun je doorstromen naar de hbo-opleidingen Bedrijfsadministratie en Accountancy. Daarnaast kun je ook kiezen voor de 2-jarige associate opleiding, eveneens op hbo-niveau.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Ben je op zoek naar een andere opleiding die raakvlakken heeft met de opleiding Bedrijfsadministrateur? Kijk eens naar één van de volgende niveau 4-opleidingen:

Sluit

Aanmelden

Crebo
25138
Niveau
4
Traject
bbl
Duur bbl
1 - 1,5 jaar (nadat je de opleiding Financieel administratief medewerker op niveau 3 hebt afgerond)
Startmoment(en)
augustus 2021