Veelgestelde vragen over de verkorte (1 tot 1,5 jarige) bbl-opleiding Maatschappelijke zorg niveau 4

Wanneer kom ik in aanmerking voor het verkorte traject?
In het Toelatings- en plaatsingsoverzicht vind je de voorwaarden voor toelating.

Wat wordt mijn lesdag als ik in aanmerking kom voor het verkorte traject?
Woensdag; dit geldt zowel voor de studenten die een 1-jarige als een 1,5-jarige opleiding volgen. Voor alle andere trajecten hoor je dit pas na de intake.

Wat is mijn eerste lesdag?
De introductiedag is op 27 januari 2021. Dit is een programma van ongeveer 3 uur. De eerste lesdag is op 3 februari 2021.

De datum van de introductiedag en eerste lesdag voor studenten die starten in augustus 2021 wordt later bekend gemaakt.

Hoe meld ik mij aan?
Je werkgever meldt je aan via deze site. Let er op, dat je je aanmeldt voor het verkorte traject en niet voor het reguliere traject. Wij adviseren om samen met je werkgever de aanmelding te doen. Er worden namelijk zowel gegevens van jou als van de werkgever gevraagd.

Wat gebeurt er nadat mijn werkgever mij heeft aangemeld?

  • De administratie verwerkt jouw aanmelding.
  • Je stuurt in een mail naar [email protected] een kopie diploma en cijferlijst van je hoogst genoten opleiding.
  • Wij controleren of we alle gegevens compleet aangeleverd hebben gekregen. Als dit zo is, dan krijg je een mail van de ICT-helpdesk van Albeda, waarin je een studentenmail ontvangt. In deze mail staat hoe je je wachtwoord kunt aanmaken. Vanaf dat moment sturen we alles naar je studentenmail!
  • Wij sturen digitaal een onderwijsovereenkomst (OVK) naar jouw studentenmail en een praktijkovereenkomst (POK) naar jouw studentenmail én het mailadres van je werkgever. Deze overeenkomsten dienen digitaal te worden ondertekend, dan vindt de inschrijving plaats.

Wanneer hoor ik in welke klas ik ben geplaatst?
Je ontvangt uiterlijk 1 week voor de introductiedag een uitnodigingsbrief. Hierop staat de tijd van de introductiedag en in welke klas je bent geplaatst.

Hoe kan ik zien of mijn werkgever erkend is?
Op www.stagemarkt.nl kun je zoeken naar de locatie waar je werkt of gaat werken. Je kunt dan zien of het leerbedrijf erkend is voor jouw opleiding. Je kunt alleen een bbl-opleiding volgen als het leerbedrijf erkend is voor jouw opleiding.

Wat is een SBB-nummer ook wel ID-nummer of relatienummer genoemd?
Dit is het nummer dat door SBB is gegeven aan de locatie waar jij gaat werken. SBB is de organisatie die erkenningen afgeeft aan leerbedrijven.

Hoe kom ik aan mijn leermiddelen?
Je kunt nadat je een studentenaccount hebt de leermiddelen bestellen op portaal.albeda.nl. Voor Nederlands, Engels, rekenen en de BPV-oefenopdrachten koop/ontvang je een licentie. Voor de beroepsgerichte leermiddelen kun je kiezen tussen papieren boeken of een licentie. Een licentie moet je meestal jaarlijks verlengen.

Heb ik een laptop nodig?
Een laptop of tablet wordt dringend aangeraden. Daarbij is het belangrijk, dat je device voldoet aan bepaalde eisen

Waar kan ik mijn rooster zien?
Zodra je in een klas bent geplaatst, kun je je rooster zien op www.albeda.nl/roosters of portaal.albeda.nl en dan naar Roosters.