Leidinggevende leisure & hospitality

De opleiding waarbij je met een niveau 3-advies kunt instromen op niveau 4!
De opleiding is één van de drie opleidingen binnen de toerismebranche die op Albeda Travel & Leisure College wordt aangeboden. Leisure & Hospitality staat voor vrijetijd en gastvrijheid en leidt studenten in 3 jaar tijd op om voornamelijk te gaan werken in de recreatieve branche. Dat zou in een vakantiepark kunnen zijn, maar ook bij een: outdoorbedrijf, attractiepark, evenementenbureau of in een hotel. Word jij enthousiast van het werken met mensen en houd jij ervan om de leiding te nemen? Dan zijn wij op zoek naar jou, voor onze opleiding Leidinggevende leisure & hospitality!

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Wij leiden je op om te gaan werken in de recreatieve branche. Dat zou in een vakantiepark kunnen zijn, maar ook bij een: outdoorbedrijf, attractiepark, evenementenbureau of in een hotel. Hier kun je activiteiten voor de gasten verzorgen of administratieve werkzaamheden verrichten. Omdat je als leidinggevende te maken hebt met het aansturen van medewerkers, zal er tijdens de lessen ook aandacht besteed worden aan management en het maken van toekomstplannen.

Om goed voorbereid de arbeidsmarkt op te gaan, ben je tijdens je opleiding bezig om vaardigheden te ontwikkelen die gedurende je loopbaan onmisbaar zijn. Zo leer je wat je kwaliteiten en talenten zijn en hoe je deze het beste in kunt zetten. Naast het leren kennen van jouw kwaliteiten, wordt er een stukje pedagogiek gegeven. Dit geeft jou een beter beeld over de doelgroepen waarmee je te maken zult krijgen in de toekomst.

Om goed voorbereid de arbeidsmarkt op te gaan, wordt er bij het vak hospitality aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden, hostmanship en het leren van procedures die horen bij frontoffice-werkzaamheden. De opleiding geeft studenten binnen het onderwijsprogramma de gelegenheid om ervaringen op te doen in het werken in het buitenland. Om jezelf internationaal aantrekkelijk te maken, volg je bij ons standaard Engels en Duits. Wij geven jou de kans om als keuzevak, naast onder andere ondernemerschap, het vak Frans of Spaans te volgen.

Een groot deel van de opleiding bestaat uit het leren vermaken van de gasten. De vakken sport en entertainment zijn dan ook belangrijk binnen ons onderwijs. Bij het vak sport wordt extra aandacht besteed aan dans- en outdooractiviteiten. Bij het vak entertainment wordt aandacht besteed aan: toneel, musical en presentatievaardigheden. Naast jezelf kunnen presenteren op een podium, vinden wij het ook belangrijk dat je leert hoe je social media in kan zetten voor promotiewerk. Wij leiden de studenten zodanig op, dat de overstap naar een aansluitende hbo-opleiding, makkelijk gemaakt kan worden.

Als team van deskundige docenten met kennis van de ontwikkelingen binnen het werkveld, kunnen wij de kwaliteit van het onderwijs waarborgen. Wij kunnen daarnaast studenten met een zorgvraag de aandacht geven die zij nodig hebben, om de opleiding succesvol af te ronden. Wanneer het je niet lukt om tijdens je opleiding aan de niveau 4-verwachting te voldoen, dan krijg je in je tweede leerjaar de mogelijkheid om jouw opleiding op niveau 3 af te ronden. Leidinggevende leisure & hospitality is een unieke opleiding waarmee je jezelf kunt specialiseren om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Met een afgeronde opleiding Leidinggevende leisure & hospitality kun je onder andere werken bij vakantieparken, campings, resorthotels en groepsaccommodaties. Je kunt ook aan de slag bij bedrijven die zich richten op dagrecreatie, zoals attractieparken, sportbedrijven of indoor- en outdoororganisaties. Hier ben je verantwoordelijk voor frontoffice-werkzaamheden en geef je leiding aan een groep recreatiemedewerkers. Je stuurt aan en motiveert. Je bedenkt activiteiten en houdt de administratie bij.

 

 

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een middenkaderopleiding (niveau 4) starten als je een van volgende vooropleidingen hebt:

  • diploma vmbo kaderberoepsgerichte leerweg, gemengde leerweg, theoretische leerweg of gelijkwaardig;
  • diploma mbo niveau 2 (basisberoepsopleiding);
  • diploma mbo niveau 3 (vakopleiding);
  • overgangsbewijs van 3 havo / vwo naar leerjaar 4;
  • ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Als leidinggevende leisure & hospitality heb je veel contact met gasten en klanten. Je hebt een dienstverlenende en klantvriendelijke instelling en bent communicatief sterk. Verder ben je een echte gangmaker en kom je enthousiast over bij gasten. Je kunt ze dan ook goed overtuigen om mee te doen aan een activiteit. Je beschikt over inlevingsvermogen en pikt signalen van je klanten gemakkelijk op. Zo kun je inschatten wat gasten leuk of belangrijk vinden en speel je hier op in. Je hebt commercieel inzicht en werkt er graag aan mee om de bedrijfsdoelstellingen te behalen. Ook kun je een team van mensen aansturen en motiveren. Je kunt zelfstandig werken en je durft beslissingen te nemen.

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het lesgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het cursusjaar 2018/2019.

Kosten bol jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen lesgeld.

Kosten bol ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het cursusjaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het lesgeld € 1155,-.

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
In het eerste leerjaar betaal je ongeveer 365 euro aan kleding, boeken en licenties.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen.
Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af.

Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
  • je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

 

 

Leerwerk- en stagebedrijven

Leerwerk- en stagebedrijven

Werkervaring doe je bij ons niet alleen op door het volgen van een stage in Nederland of het buitenland, maar ook tijdens projectweken in samenwerking met klasgenoten.

 

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Wij leiden de studenten zodanig op dat de overstap naar een aansluitende hbo-opleiding makkelijk gemaakt kan worden. Een groot gedeelte van de reeds geslaagde niveau 4-studenten, hebben de overstap gemaakt naar: Leisure management, de Hogere Hotelschool, Pedagogiek, de ALO en Toneel en Dans.

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Is deze opleiding toch niet helemaal wat je zoekt? Denk dan eens aan de opleiding: Leidinggevende travel & hospitality.

Past horeca toch meer bij je? Kijk dan eens bij de opleidingen Meewerkend horeca ondernemer, Manager ondernemer horeca of Zelfstandig werkend gastheer/gastvrouw.

Verder kun je ook nog denken aan de opleiding Luchtvaartdienstverlener.

Vragen

Vragen

Heb je vragen over deze opleiding?
Onder het kopje 'Vragen of opmerkingen' kun je je vraag stellen aan de contactpersoon van deze opleiding per locatie.
Je kunt je vraag ook stellen via horecatoerisme@albeda.nl.

Voor algemene vragen kun je ook contact opnemen met het Studie info punt.

Meelopen/proefstuderen

Meelopen/proefstuderen

Weet je al welke richting je wilt volgen, maar wil je je nog verdiepen in de opleiding? Kom dan proefstuderen of meelopen bij Albeda!

Proefstuderen
Geïnteresseerd in een opleiding en wil je écht ervaren hoe het is om deze te volgen? Kom dan proefstuderen! Samen met andere geïnteresseerden volg je een programma waarbij je uitgebreid kennis maakt met de opleiding. Je ontmoet studenten die de opleiding al volgen. En er worden activiteiten georganiseerd waardoor je kennis maakt met het beroep in de praktijk. Op deze manier wordt het makkelijker voor je om een keuze te maken.

Meeloopdagen
Verschillende opleidingen bieden de mogelijkheid om een dagje met een klas mee te lopen. Hierbij word je gekoppeld aan een student die de opleiding al volgt. Je ziet en hoort veel tijdens een meeloopdag. Zo kun je beter inschatten of de opleiding echt bij je past.

Overleg met je decaan of mentor
Voor proefstuderen of meelopen moet je toestemming hebben van je school. Je bent immers een deel van de dag afwezig.  Bespreek daarom eerst de mogelijkheden met je decaan of mentor en je ouders/verzorgers.

Meld je aan
Meld je via het aanmeldformulier aan voor proefstuderen of meelopen bij Albeda. In het aanmeldformulier zie je een overzicht van opleidingen waar dit mogelijk is. Je ontvangt daarna een bevestiging van je aanmelding.

Vragen?
Heb je vragen over onze mogelijkheden voor proefstuderen en meelopen? Stuur een mail naar meelopen@albeda.nl en Albeda neemt dan per mail contact met je op.

Opleidingsnieuws

Opleidingsnieuws

Wil je meer weten?

Lees alles in de 4e editie van ons magazine: Samen Bouwen
Of lees de 3e editie: Binden & Boeien

Aanmelden

Crebo
25351
Niveau
4
Traject
bol
Duur bol
3 jaar
Startmoment(en)
augustus 2019