Meer info over de opleiding
Deze mbo-opleiding is iets anders ingericht dan de andere horeca mbo-opleidingen. Je volgt de opleiding namelijk op het schip het ss Rotterdam. Hier volg je zowel de theorie- als de praktijklessen. Deze opleiding is te volgen via de beroepsopleidende leerweg (bol). Je volgt drie dagen per week les. Ook loop je twee dagen per week stage op het ss Rotterdam.
Opleiding aan boord van het ss Rotterdam
Je volgt de opleiding in de restaurants van WestCord Hotels. Dat is het hotel aan boord van het ss Rotterdam. Dit hotel beschikt over 257 hotelkamers, twee restaurants en twee (hotel)bars. Je wordt begeleid door docenten van Albeda Horecacollege, in samenwerking met de medewerkers van WestCord Hotels.
In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de praktische vaardigheden die je nodig hebt om in dit beroep te werken. In de praktijklessen leer je de fijne kneepjes van het vak. Je organiseert projecten en presenteert vakgerichte onderdelen, zoals proeverijen, kooksessies, warenkennis en gastronomie (kennis van wijnen en gerechten). De theoretische vakken worden zoveel mogelijk aangeboden tijdens de praktijklessen. Daarnaast volg je lessen Nederlands, Engels, loopbaan & burgerschap, informatica en rekenen, waarbij je op zoek gaat naar informatie en deze toe leert passen. Daarbij word je begeleid door een docent.
Sluit