Voedingsassistent

Inhoud

Inhoud

• Hygiëne, ergonomie
• Reinigen van de afdelingskeuken
• Voedingsgewoonten andere culturen
• Voorbereiden en serveren van maaltijden
• Warenkennis, voedingsleer, dieetleer
• Werken volgens werkplan
• Sociale vaardigheden
• Beroepshouding, motivatie, communicatie
• Observeren, signaleren, registreren en rapporteren
• Ontwikkelen van het gevoel van gastbeleving en hospitality
• Eetgedrag van de patiënt en indien nodig, actie ondernemen
• Toetsing/examinering

Doel

Doel

Deze scholing is bestemd voor medewerkers, werkzaam in het facilitaire bedrijf of hoteldienst van ziekenhuizen, verzorgingshuizen, verpleeghuizen etc. De medewerkers kunnen werkzaam zijn als afdelingsassistent, roomservice medewerker of voedingsassistent. De deelnemers doen vakinhoudelijke kennis op die nodig is bij het uitoefenen van deze functies. Daarbij ontwikkelen zij een juiste beroepshouding en bijbehorende competenties.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een speciale vooropleiding is niet vereist. Wel is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift gewenst.

Praktische info

Praktische info

Deze scholing wordt op verzoek ook incompany gegeven in zorginstellingen.

Lesdata

Lesdata

In overleg met de zorginstelling.

Of bij voldoende open inschrijving.

Certificering

Certificering

Examen
U wordt opgeleid voor het instituutsexamen. Indien u daarvoor slaagt, ontvangt u een certificaat van Albeda.

Aanmelden

Duur
20 weken, inclusief het instituutsexamen. Eens per week 3 uur les van 18.00 tot 21.00 uur. Studiebelasting: u moet rekenen op ongeveer 3 uur per week.
Kosten
€ 1250,-
Cursusinhoud
Scholing