Facilitaire dienstverlening 3 Schrijven van een facilitair beleidsplan

Inhoud

Inhoud

Wat maakt de cursus bijzonder?
De docent(en) zijn vakspecialisten met een grote theoretische kennis en jarenlange praktijkervaring. Je werkt daadwerkelijk aan de ontwikkeling van uw eigen facilitaire beleidsplan. Dit vanuit de behandelde en door je zelf toepasbaar gemaakte theorie. Door deze werkwijze is het door jouw uitgewerkte plan direct toepasbaar binnen je eigen bedrijfsvoering. In een afsluitende bijeenkomst krijg je de kans het door u opgestelde plan te verdedigen.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De opleiding is ontwikkeld voor managers facilitaire bedrijfsvoering of als een vervolgopleiding op de opleiding Facilitaire dienstverlening 2.

Sluit

Doel

Doel

Als manager facilitaire bedrijfsvoering dien je egelmatig een facilitair beleidsplan te ontwikkelen en/of het bestaande beleid bij te stellen. Dit facilitaire beleidsplan is het uitgangspunt voor je partners bedrijfsvoering en de primaire bedrijfsprocessen. Het facilitair beleidsplan is ook een instrument om met de facilitair medewerkers te communiceren over de wenselijk geachte veranderingen. Het facilitair beleidsplan heeft als afgeleide ook een bedrijfsplan; een hulpmiddel om de gewenste veranderingen zichtbaar en bespreekbaar te maken op tactisch en operationeel niveau.
Het schrijven van een dergelijk facilitair beleidsplan is niet eenvoudig. Door onze opleiding leer je de probleemstellingen te definiëren, relevante informatie te verzamelen en te structureren. Verder leer je klantgericht te schrijven om zo het beleidsplan vorm en inhoud te geven.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een speciale vooropleiding is niet vereist. Wel is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift gewenst.

Het volgen van eerst FD 1 en FD 2 is een pré.

Sluit

Praktische info

Praktische info

Deze scholing wordt op verzoek ook incompany gegeven.

De opleiding wordt in 6 dagdelen van 3 uur aangeboden, gevolgd door een afsluitende bijeenkomst van 6 uur. De cursus wordt in 4 bijeenkomsten verdeeld.

bijeenkomst 1: 2 dagdelen van 3 uur

bijeenkomst 2: volgt na  4 weken: 1 dagdeel van 3 uur

bijeenkomt 3: volgt na 4 weken: 1 dagdeel van 3 uur

bijeenkomst 4: 2 dagdelen van 3 uur, inclusief de eindpresentatie.

Sluit

Lesdata

Lesdata

In overleg en bij voldoende aanmeldingen.

Sluit

Certificering

Certificering

Bij het goed uitvoeren van de opdrachten en presentatie ontvang je een certificaat van Albeda.

Sluit

Aanmelden

Duur
De cursus wordt in 6 dagdelen van 3 uur aangeboden. De cursus wordt over 4 bijeenkomsten verdeeld.
Kosten
Op aanvraag
Startmoment(en)
najaar 2021

Open inschrijving voor deze opleiding is mogelijk door het invullen van het contactformulier.