Cateringmedewerker (OCC-B)

Inhoud

Inhoud

• Basis bereidingstechnieken
• Bereidingshygiëne (HACCP)
• Gastencontact, gastvriendelijk en klachtenbehandeling
• Materiaalkennis
• Praktijkgericht serveren
• Persoonlijke hygiëne
• Productinformatie
• Veiligheid en ARBO

 

Doel

Doel

De scholing Cateringmedewerker is voor iedere medewerker in de restauratieve dienst noodzakelijk. U leert op een professionele wijze uw werk uit te voeren. Deze scholing wordt door alle cateraars gehanteerd als de norm. De scholing wordt afgesloten met een examen, waardoor de cursist in het bezit komt van het branche-erkende diploma cateringmedewerker (OCC-B). Een praktische scholing, die theoretisch wordt ondersteund met een cursusboek uitgebracht door de branchevereniging VENECA.
De scholing is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn in een restauratieve dienst of daar willen werken.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Een speciale vooropleiding is niet vereist. Wel is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift gewenst.

Incompany

Incompany

Deze scholing wordt incompany gegeven. Vooraf wordt een analyse gemaakt van de werkzaamheden waardoor de lesstof goed aansluit op de huidige en toekomstige situatie binnen de organisatie.

Lesdata

Lesdata

In overleg en bij voldoende aanmeldingen.

Certificering

Certificering

Examen (in Utecht)
Het praktijkexamen bestaat uit:
• Een toegangscontrole
• Een interactie opdracht
• Het bereiden van een lunchsnack
• Het klaarzetten van een lunchbuffet of een lunchtafel

Het theorie-examen bestaat uit 40 multiple choice vragen.

Aanmelden

Duur
Cursusduur: 5 dagdelen van 3 uur
Kosten
Op aanvraag
Cursusinhoud
De scholing is bedoeld voor medewerkers die werkzaam zijn in een restauratieve dienst of daar willen werken.