mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Diergaarde Blijdorp: de integratie van onderwijs en leren in de praktijk

Albeda heeft er weer een unieke leerwerkplaats bij: Diergaarde Blijdorp. Het onderwijs en Diergaarde Blijdorp hebben veel overeenkomsten als het gaat om cultuur en uitdagingen voor de toekomst. Herkenbaar is het belang van innovatie maar ook de passie en betrokkenheid van medewerkers. Vanuit die gezamenlijke ambitie is deze kwalitatief, hoogwaardige leerwerkplaats ontstaan.

In de leerwerkplaats vindt integratie plaats tussen het onderwijs van Albeda en de praktijk van Diergaarde Blijdorp. Samen gaan we voor inspirerend onderwijs en het effectief opleiden van de studenten voor de regionale arbeidsmarkt. Diergaarde Blijdorp biedt prachtige leerwerkplaatsen in haar restaurants, maar ook bij ontvangst en begeleiding van gasten, het optimaliseren van de gastbeleving en de facilitaire kant. Hier kunnen studenten hun talenten ontdekken, ontwikkelen en toepassen zodat ze uitgroeien tot gewilde en bekwame professionals.

Diergaarde Blijdorp heeft 1,5 miljoen bezoekers per jaar en is één van de best bezochte attracties in Nederland. Bezoekers krijgen hier een ontdekkingsreis langs bijzondere dieren en planten uit de hele wereld. Erik Zevenbergen, directeur Diergaarde Blijdorp geeft aan: “Zelf ben ik jarenlang directeur geweest van een school dus ik ken het onderwijs door en door. We zien veel kansen om studenten op een andere manier kennis en vaardigheden aan te leren met de diverse horecagelegenheden die we hebben en de verschillende facetten die daarbij aan bod komen.”

Bekijk welke opleidingen we aanbieden in Diergaarde Blijdorp.