Info over start studiejaar & Corona

Info over start studiejaar & Corona

Vanaf maandag 31 augustus gaat het nieuwe schooljaar officieel van start. In de vakantie zijn de perikelen rondom Corona jullie vast niet ontgaan. Ook wij hebben de ontwikkelingen goed in de gaten gehouden en willen jullie hierbij laten weten hoe we hiermee om gaan. Op alle Albedalocaties volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent:

  • Houd 1,5 meter afstand;
  • Was vaak je handen;
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
  • Ga tien dagen in quarantaine na terugkomst uit een gebied met oranje reisadvies.

De lesroosters zijn als volgt opgebouwd: een deel van je lessen volg je online via Teams en een ander deel van je theorielessen én je praktijklessen volg je op school. Om er voor te zorgen dat iedereen tijdens de lessen op school voldoende afstand kan houden, worden de lessen in kleinere groepen verzorgd. Groepen van bijvoorbeeld maximaal 12 studenten, afhankelijk van de grootte van het leslokaal. Ieder leslokaal wordt extra geventileerd door ramen en deuren te openen voorafgaand aan de les, tijdens de les, in de pauze en na de les. Ventilatiesystemen die (deels) recirculeren zijn uitgeschakeld. Dat betekent dat de ventilatiesystemen die ingeschakeld zijn, allemaal zorgen voor de toevoer van verse buitenlucht. Andere apparatuur zoals ventilatoren en mobiele airco’s zijn verwijderd.

Behalve het maximaal aantal studenten per les plannen wij de lessen ook zo veel mogelijk buiten de spitsuren van het openbaar vervoer. Hierdoor wordt het hopelijk minder druk in trams, bussen, metro’s en treinen. Daarnaast willen we je vragen om zo veel mogelijk het ov te vermijden en bijvoorbeeld met de fiets of de auto te komen als je hier beschikking over hebt. We vragen je om maximaal 10 minuten voordat jouw les begint op school te zijn en na de les meteen weer weg te gaan. Zo kunnen we zo veel mogelijk studenten toch les geven op school. 

Verder hebben wij extra desinfectie-materialen beschikbaar zodat iedereen zijn of haar tafel en stoel voor en na gebruik kan desinfecteren. Daarnaast is er voldoende handgel beschikbaar op diverse plaatsen en bij de toiletten is er voldoende zeep en (papieren) handdoeken.

Bij Albeda is het gebruik van mondkapjes niet verplicht. Ook hier volgen wij de richtlijn van het RIVM. Mocht je het prettig vinden om wel een mondkapje te dragen, dan respecteren wij dit en mag je jouw les volgen met een mondkapje op. Op de locaties Alexanderlaan en Rosestraat is het dragen van een mondkapje in de lift wel verplicht.

Het is belangrijk dat wij ons bij Albeda aan de richtlijnen houden. Alleen dan kunnen we met elkaar veilig werken en studeren. We vertrouwen er dan ook op dat iedereen die een Albedalocatie bezoekt zich hieraan houdt.

Downloads