Aanpak Albeda met betrekking tot het Coronavirus (update 26 juni 2020)

Voor werkveld Albeda Zorgcollege: Lees hier meer informatie over de aangescherpte maatregelen voor het stagebeleid van Albeda Zorgcollege.

Belangrijke informatie voor huidige studenten:
Zoals bekend heeft premier Rutte eergisteren tijdens de persconferentie van het kabinet, versoepelingen aangekondigd inzake de huidige maatregelen rondom het Coronavirus. Wil je een overzicht van wat er allemaal is afgesproken, kijk dan hier voor de maatregelen vanaf 1 juli aanstaande.

Binnen Albeda hebben we kaders vastgesteld over de invulling van het onderwijs per 1 september 2020. Deze kaders sluiten aan bij de richtlijnen die door de overheid zijn gemaakt voor mbo-scholen, hogescholen en universiteiten. De belangrijkste punten zijn:

 • Onderwijs zal gedeeltelijk bij Albeda op locatie plaatsvinden en gedeeltelijk online. 
 • Je wordt door je opleiding geïnformeerd over je rooster en de spreidingsregels.
 • Vanzelfsprekend blijven de RIVM-richtlijnen van kracht bij Albeda om besmettingsrisico's van het coronavirus te beperken:
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Reis zoveel mogelijk buiten de spits.
  • Blijf weg van drukke plekken.
  • Was vaak je handen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je testen.

Wij hebben op school voor extra goede hygiëne gezorgd, houden afstand en zorgen dat dit ook kan. Er zijn bijvoorbeeld meerdere ingangen en uitgangen gecreëerd en in de gangen en op de trappen is zoveel mogelijk éénrichtingsverkeer. Alleen dan zorgen we met elkaar voor een veilige omgeving.

Start je hbo-opleiding - associate degree of bachelor - in september, maar haal je je diploma niet op tijd door Corona? Geen punt, je kunt toch alvast starten met je hbo-opleiding als je voor de zomervakantie een positief afrondingsadvies hebt van Albeda. Vraag je slb'er op tijd om meer informatie.
Als je door de Corona-maatregelen studievertraging hebt opgelopen en voor 1 september geen mbo-diploma hebt, kun je onder bepaalde voorwaarden toch starten met je ad- of bacheloropleiding in het hbo. Je moet dan van je opleiding voor de zomervakantie een positief afrondingsadvies krijgen. In het afrondingsadvies moet je opleiding aangeven of je wel je diploma kunt halen voor 1 januari 2021. Je moet het afronden van je mbo-opleiding dus combineren met de start van je ad- of bacheloropleiding in het hbo en dat betekent dat het moet gaan om een kleine achterstand of vertraging. Het afronden van je mbo-opleiding kost je maximaal vier uur in de week.

Je levert het afrondingsadvies zo snel mogelijk in bij de centrale studentenadministratie van de hbo-instelling waar je je opleiding wil gaan volgen. Ook moet je er zelf voor zorgen dat je alle andere stappen die nodig zijn voor het inschrijven bij het hbo hebt gezet.
 

Voor aankomende studenten:
Aanmelden en intake
De reeds ingeplande individuele intakes kunnen doorgaan. Indien het de intake van een groepje studenten betreft, dan hanteren we hier de regel van maximaal vijf studenten. Daar waar mogelijk worden intakes afgenomen via video-bellen of Facetime. Het Studie info punt blijft open. Zij zijn te bereiken via de chat op de websitee-mail en op 010 290 10 20. 

Heb je je nog niet aangemeld? Neeem dan eens een kijkje in ons online open huis. Op deze pagina vind je alles over oriënteren, het maken van een keuze en hoe je je kunt aanmelden. We staan altijd voor je klaar om je te helpen kiezen.

 

Algemene vragen over het coronavirus en COVID-19
​Bij vragen over het Coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. Veel gestelde vragen over het coronavirus en onderwijs vind je hier. Wil je meer weten over de situatie in jouw regio? Neem dan contact op met de GGD. De juiste (regionale) contactgegevens staan op www.ggd.nl. De meest recente algemene informatie en vragen en antwoorden over het coronavirus kun je vinden op de website van het RIVM. Zie www.rivm.nl.