Office & management support specialist (Management assistant)

Jij bent een echt organisatietalent en super ambitieus. Een spin in het web die representatief, klantvriendelijk en dienstverlenend is ingesteld: allemaal eigenschappen die passen bij een office & management support specialist. Ben jij ook nog nauwkeurig en op zoek naar een opleiding die uitzicht biedt op een functie die bij jou past of die jou voorbereidt op een vervolgstudie? Dan is de opleiding Office & management support specialist precies wat je zoekt!

Meer info over de opleiding

Meer info over de opleiding

Het beroep van office & management support specialist is een dynamisch beroep, waarin geen enkele dag hetzelfde is. Je bent de rechterhand van de directie, dus je hebt een verantwoordelijke baan. De directie ziet jou als steun en toeverlaat die er mede voor zorgt dat alle zaken tot in de puntjes geregeld zijn. Je verzorgt de correspondentie met relaties in binnen- en buitenland, organiseert vergaderingen en conferenties, notuleert en rapporteert, plant werkzaamheden en bewaakt deadlines, maakt heldere overzichten, ontvangt bezoekers en houdt de agenda bij. Daarnaast ben je handig met de computer en besteed je veel tijd aan organisatorische en coördinerende taken. Jij voelt je als een vis in het water in deze coördinerende functie.

Tijdens de opleiding Office & management support specialist werk je aan beroepsvakken en algemene vakken zoals Nederlands, Engels, Duits of Spaans, ict, rekenen, loopbaan & burgerschap en secretariaatspraktijk. Ook krijg je les in communicatie, social media en basismarketing. De docent begeleidt en geeft persoonlijke aanwijzingen. Niet alleen het product (de opdrachten) is belangrijk, maar ook hoe je het werk doet (je houding) en hoe je het werk ervaart (het proces). Op deze manier helpen we je jezelf te ontwikkelen tot een zelfbewuste en zelfstandige professional.

Opbouw opleidingen
De opleidingen bestaan uit een basisdeel, een profieldeel en een aantal keuzedelen. Met keuzedelen kun je je opleiding verbreden, verdiepen en je richten op doorstroommogelijkheden. Zo sluit je opleiding nog beter aan op de vraag vanuit de praktijk of je vervolgopleiding. Naast de beroepsgerichte lessen krijg je Nederlands, rekenen, loopbaan & burgerschap en in de meeste gevallen Engels. Bij een aantal opleidingen kies je nog uit een andere vreemde taal. 

Praktijkervaring
Een belangrijk gedeelte van je opleiding leer je in de praktijk. Als je een bbl-opleiding (beroepsbegeleidende leerweg) volgt, dan werk je twee, drie, of vier dagen per week bij een werkgever (minimaal 610 uur per schooljaar) en ga je één dag per week naar school.  Daarnaast maak je regelmatig opdrachten zoals dat ook op een echt kantoor of bedrijf gebeurt. Er wordt van je verwacht dat je als toekomstig management assistant zelfstandig aan de slag gaat en gedurende die tijd leert van je eigen ervaringen. Je krijgt geen studiefinanciering, maar een salaris of stagevergoeding van je werkgever.

Persoonlijke begeleiding
In de opleiding besteden we veel aandacht aan persoonlijke begeleiding. Hiervoor zijn mentorlessen en persoonlijke gesprekken ingepland. Verder is er een nauwe samenwerking met het schoolmaatschappelijk werk.

Sluit

Wat kan ik hiermee worden?

Wat kan ik hiermee worden?

Met de opleiding Office & management support specialist kun je eigenlijk overal terecht waar een directie is. Of het nu gaat om het bedrijfsleven, overheidsinstanties, scholen of stichtingen, iedere directie heeft ondersteuning nodig. Aan jou de keus om de branche te zoeken waar je het best tot je recht komt.

Sluit

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Je kunt met een specialistenopleiding (niveau 4) starten als je een diploma hebt voor een vakopleiding (niveau 3) voor hetzelfde beroep of dezelfde richting.

Indien je in het bezit bent van het diploma Office assistant op niveau 3 dan kun je de opleiding in 1 tot 1,5 jaar afronden.

Sluit

Welke vaardigheden moet je hebben?

Welke vaardigheden moet je hebben?

Een office & management support specialist is de steun en toeverlaat van de directie. Je belangrijkste taak is misschien wel overzicht houden: je houdt de agenda van de directeur bij en je weet wanneer er belangrijke post de deur uit moet. Je plant, organiseert en notuleert vergaderingen en andere meetings. Ook voorzie je alle deelnemers van die bijeenkomsten op tijd van notulen en agenda’s. Kortom: jij weet wat er moet gebeuren op directieniveau.

 

Sluit

Opleidingskosten

Opleidingskosten

De kosten voor de opleiding hangen af van je leeftijd. Jaarlijks stelt de minister van Onderwijs het cursusgeld bij. Onderstaande bedragen gelden voor het studiejaar 2021/2022.

Kosten bbl jonger dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) jonger dan 18 jaar? Dan betaal je geen cursusgeld.

Kosten bbl ouder dan 18 jaar
Ben je aan het begin van het studiejaar (1 augustus) 18 jaar of ouder? Dan is het cursusgeld € 306,- (in plaats van € 612,-).
Het ministerie van Onderwijs (OCW) heeft vanwege de coronacrisis het lesgeld voor het studiejaar 2021-2022 eenmalig met 50% verlaagd. 

Meer informatie over de hoogte van het lesgeld vind je op rijksoverheid.nl.

Overige verplichte kosten
Voor de gehele opleiding betaal je ongeveer 355 euro aan boeken en licenties.

Binnen de opleiding volg je ook een aantal keuzedelen. De kosten voor de leermiddelen van de keuzedelen variëren van 0 euro tot 75 euro per keuzedeel.

Op de pagina 'uitleg over de opleidingskosten' vind je een uitgebreide uitleg over de verschillende kosten en een eventuele tegemoetkoming in de opleidingskosten.

Sluit

Aanmeldprocedure

Aanmeldprocedure

Na je aanmelding ontvang je een uitnodiging voor de intake. Je bent verplicht om hieraan mee te doen. Het is voor het toesturen van de uitnodiging belangrijk dat je het goede e-mailadres en het goede postadres hebt doorgegeven bij je aanmelding. Als je niet kunt komen, meld je je af. Als je wilt kun je bij jouw aanmelding ook een tweede voorkeur opgeven.

Je hebt recht op toelating tot deze opleiding als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je meldt je uiterlijk 1 april aan;
    je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen;
  • je neemt deel aan de verplichte intake-activiteit(en).

Ook als je je na 1 april aanmeldt, wordt jouw aanmelding zo snel mogelijk verwerkt. En ook dan word je uitgenodigd voor een intake. Het verschil is dat je geen automatisch toelatingsrecht meer hebt op de opleiding van jouw keuze. Albeda doet haar best om je toch te plaatsen bij de opleiding van jouw keuze. Als je daar niet geplaatst kunt worden, kijken we in overleg welke andere opleiding bij je past.

Sluit

Creëer zelf de opleiding die bij je past

Creëer zelf de opleiding die bij je past

Bij ons staat flexibiliteit centraal, wij snappen namelijk hoe druk jij bent als student. Om die reden bieden wij ons onderwijs in modules aan. Iedere opleiding bestaat uit een aantal modules en keuzedelen. Deze volg je om uiteindelijk je diploma te halen. In blokken van 10 weken doe je de kennis, vaardigheden en de beroepshouding op die je nodig hebt. Bepaal je eigen leertempo door bijvoorbeeld meerdere modules tegelijkertijd te volgen.
Of ga voor verbreding van je studie en kies een module van een andere opleiding. 

Stage
Tijdens je opleiding volg je uiteraard een stage. Dit doe je bij een erkend leerbedrijf. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vinden van een stagebedrijf. Een overzicht van erkende leerbedrijven vind je op www.leerbanenmarkt.nl.

Sluit

Vervolgopleidingen

Vervolgopleidingen

Na de opleiding Office & management support specialist kun je doorstromen naar een hbo-opleiding, zoals de opleidingen Office management, Facilitair management, International business languages, Communicatie, Journalistiek en Personeel & arbeid.

Sluit

Ik zoek net even iets anders

Ik zoek net even iets anders

Zoek jij een andere opleiding, bijvoorbeeld in de economische of creatieve wereld? Kijk dan ook eens naar deze opleidingen op niveau 4:

Sluit

Aanmelden

Crebo
25574
Niveau
4
Traject
bbl
Duur bbl
1 - 1,5 jaar, nadat de opleiding Office assistant op niveau 3 is afgerond.
Startmoment(en)
februari 2022, augustus 2022