#ditiswatikwil - Tim Ouwerkerk

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen blind kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij student Tim Ouwerkerk. Hij is 18 jaar en volgt de opleiding Zelfstandig werkend kok, locatie Rosestraat in Rotterdam.

Kan je goed tegen je verlies?

Nee, totaal niet. Ik doe mee aan kookwedstrijden en in het begin werd ik heel chagrijnig als ik niks won. Door steeds weer mee te doen, leer ik daar beter mee om te gaan.

Zelfstandig werkend kok kook wedstrijden

Wou je dit altijd al doen?

Ik wou eerst een sportopleiding doen, want dat was mijn ding. Mijn ouders zeiden, ga eens bij de koksopleiding kijken. Zo kwam ik hier terecht. In het begin wist ik het niet zeker, maar nu is het helemaal mijn passie.

Wat is je grootste angst in het leven?

Op dit moment ben ik best wel gezegend met hoe het gaat in mijn leven. Dat zou ik niet graag willen verliezen.

"Dan kies ik voor Sergio Herman, hij is een groot voorbeeld voor mij in de kokswereld."

Handel je rationeel of emotioneel?

Ik handel vooral emotioneel. In de keuken zijn er momenten dat het er best emotioneel aan toe gaat. Dan kan ik weleens boos worden of geërgerd raken.

Als je één dag iemand anders kon zijn, wie zou je dan kiezen?

Dan kies ik voor Sergio Herman, hij is een groot voorbeeld voor mij in de kokswereld. Die man heeft echt een imperium opgebouwd. Hoe hij zijn dingen regelt en op het hoogste niveau heeft gekookt, dat spreekt mij erg aan. Wat hij bereikt heeft, is voor mij een doel.

Heeft de inrichting van jouw school invloed gehad op je opleidingskeuze?

In principe wel. Toen ik hier op school kwam, waren de keukens net nieuw. Dus dat spreekt je meer aan dan dat je in een lelijk hok terechtkomt.

Zelfstandig werkend kok keuken

Hebben jullie veel toetsen?

We hebben qua leren alleen toetsen van de basisvakken. En eens in de zoveel tijd doen we een black box. Dat is niet echt een toets, maar meer een meetmoment hoe ver je bent in de opleiding.

"Gewoon hoe Rotterdammers zijn. Zeggen waar het op staat en er niet omheen draaien."

Ben je trots op jezelf?

Ik ben zeker trots op wie ik ben. Ik sta voor de dingen waarvoor ik hoor te staan. Ook ben ik reëel en rustig, maar wel duidelijk.

Wat vind je belangrijk in het leven?

Het is misschien een cliché, maar ik vind geld belangrijk. Ze zeggen wel “geld maakt niet gelukkig”, maar daar ben ik het niet mee eens. Andere dingen die ik belangrijk vind in het leven zijn liefde, eerlijkheid en puur zijn. Gewoon hoe Rotterdammers zijn. Zeggen waar het op staat en er niet omheen draaien.

Waarom is dit de ideale opleiding voor jou?

Voor mij is dit de ideale opleiding, omdat je vrij bent in het creëren van dingen. De leraren ondersteunen je en als je iets nieuws wilt uitproberen, staan ze daar meestal wel voor open. Dan bestellen ze ingrediënten, zodat je op je gemak iets kan testen.

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Tim volgt? Check Zelfstandig werkend kok, niveau 3.