#ditiswatikwil - Shannon Watts

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen blind kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij studente Shannon Watts. Zij is 21 jaar en volgt de opleiding Verpleegkundige, niveau 4, locatie Poortugaal.

Heb je een motto?

Zeker! Mijn motto is, behandel anderen zoals je zelf ook behandeld wilt worden.

Is de sfeer in de school belangrijk?

Ik vind van wel. Ook al vind je school misschien niet leuk, met een leukere sfeer ga je er toch met een iets beter gevoel naartoe.

Wat vind je ervan dat er groepjes ontstaan in de klas?

Zoiets kun je niet voorkomen. Mensen die beter met elkaar op kunnen schieten, trekken sneller naar elkaar toe. Dat betekent niet automatisch dat er ruzie is tussen die groepjes. Zelf zit ik nu niet in een groepje in de klas. 

"Ik wist ook al vanaf heel jong dat ik verpleegkundige wilde worden."

Geloof je in karma?

Ja, ik geloof dat als ik wat goeds doe, ik wat goeds terugkrijg. Een voorbeeld daarvan is dat ik altijd mijn opdrachten goed uitvoer en dat geeft me een positieve reputatie. En dat heeft veel voordelen.

Welke opleiding deed je hiervoor? Sluit dit aan bij je huidige opleiding?

Voordat ik voor mbo-Verpleegkundige leerde, heb ik de opleiding VMBO-tl gevolgd in de sector Zorg. Dit sluit dus zeker aan bij mijn opleiding. Ik wist ook al vanaf heel jong dat ik verpleegkundige wilde worden en daarom heb ik deze weg zo gevolgd.

Wat draagt vriendschap bij aan jouw leven?

De vrienden die ik heb, bieden me veel steun in het leven en daar kan ik ook veel kracht uithalen.

Vriendschap

Hoe belangrijk vind jij het om stage te lopen voor je opleiding?

Als je stage loopt, weet je hoe de theorie in de praktijk toegepast moet worden. En dat het soms ook anders gaat, dan dat je leert op school.

"Dan zou ik teruggaan naar de jaren 60 van de vorige eeuw. De mode van die tijd vind ik heel erg leuk!"

Kan je jezelf goed concentreren of ben je snel afgeleid?

Ik kan me goed concentreren. Ik heb er niet snel last van als iemand praat of als de klas rumoerig is.

Als je terug in de tijd kon, waar zou je willen zijn?

Dan zou ik teruggaan naar de jaren 60 van de vorige eeuw. De mode van die tijd vind ik heel erg leuk!

sixties fashion

Liever vroeg beginnen en vroeg uit zijn, of laat beginnen en later uit zijn?

Omdat ik altijd heel vroeg start op stage, vind ik het fijner om later te beginnen op school. Zo kan ik ook een keer uitslapen doordeweeks.

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Shannon volgt? Check Verpleegkundige, niveau 4