#ditiswatikwil - Novita van der Meer

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen blind kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij student Novita van der Meer. Zij is 19 jaar en volgt de opleiding (Junior) accountmanager, locatie Spinozaweg in Rotterdam.

Heb je een bijbaan?

Op dit moment heb ik geen bijbaan, ik ben pas geopereerd aan mijn knie dus dat gaat voorlopig even niet.

Wat is jouw levensmotto?

Het leven is één groot feest, maar je moet zelf de slingers ophangen. Ik vind dat je het leven voor jezelf leuk moet maken.

Het leven vieren

Ben je zenuwachtig voordat je een toets maakt?

Als ik van mezelf weet dat ik goed heb geleerd, dan weet ik ook dat het goed komt. Heb ik niet geleerd voor een toets, dan ben ik ook niet zenuwachtig. Dan is het mijn eigen schuld.

"Op mijn happy-list zouden voetbal, feestjes en goede cijfers staan."

Ben je chaotisch of gestructureerd?

Een beetje van beide, maar als ik echt zou moeten kiezen dan ben ik wel eerder gestructureerd. Ik vind het fijn om wat meer overzicht te hebben. Dan gaat alles net wat makkelijker.

Als je een happy-list zou mogen maken, wat zet je daar dan sowieso op?

Op mijn happy-list zouden voetbal, feestjes en goede cijfers staan. Daar word ik altijd blij van!

Wanneer is een docent goed volgens jou?

Als hij of zij het op zo’n manier uit kan leggen dat ik het in één keer begrijp.

Ben je buiten school veel bezig met schoolwerk?

Ik probeer al mijn huiswerk op school te doen. Als ik een toets heb, leer ik daar buiten school natuurlijk wel voor, maar ik ga niet zes weken van tevoren al beginnen.

"Wel vind ik dat je op school meer maatschappelijke vakken zou moeten krijgen, om te leren hoe je kan overleven in de maatschappij."

Haal je het uiterste uit jezelf?

Ik ben vroeger best wel lui geweest op school, maar ik probeer mijn fouten te herstellen en ervoor te zorgen dat ik nu wel het uiterste uit mezelf haal.

Jezelf uitdagen mbo

Heb je school nodig om je te ontwikkelen als mens?

Je hebt educatie nodig om verder te komen in je leven. Wel vind ik dat je op school meer maatschappelijke vakken zou moeten krijgen, om te leren hoe je kan overleven in de maatschappij.

Albeda heeft ruim 120 verschillende opleidingen. Welke zou je doen, als je niet je huidige opleiding zou volgen?

Ik denk Manager ondernemer. Deze opleiding kon ik niet meer volgen door mijn knie. Ook lijkt Onderwijsassistent me erg leuk. Daar had ik me ook voor ingeschreven, maar ik heb besloten om toch de economische kant op te gaan.

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Novita volgt? Check (Junior) accountmanager, niveau 4.