#ditiswatikwil - Melissa Dollart

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen blind kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij studente Melissa Dollart. Zij is 17 jaar en volgt de opleiding Luchtvaartdienstverlener, locatie Zuster Hennekeplein in Rotterdam.

Wie is je soulmate in het leven?

Mijn echte soulmate is toch wel mijn vader, omdat ik alles met hem kan bespreken. En ik heb een goede band met hem.

Waarom is dit de ideale opleiding voor jou?

Al toen ik een klein meisje was, hield ik ervan om te vliegen naar verschillende plaatsen. Samen met mijn ouders. En dan zag ik ook altijd wat die stewardessen deden. Niet alleen maar eten serveren, ze letten ook op de veiligheid. Zelf vind ik het gewoon leuk om mensen zich op hun gemak te laten voelen.

Kinderdroom stewardess worden

Hoe belangrijk is uiterlijk voor jou?

Het is belangrijk om verzorgd over straat te gaan. Mijn haar is altijd strak naar achter. Ik ga niet weg zonder dat mijn haar gekamd is.

Over tien jaar hoop ik een succesvolle stewardess in de lucht te zijn.

Heb je een bijbaan?

Naast mijn opleiding werk ik als verkoopster in een bakkerij. Acht uurtjes per dag en soms na schooltijd nog een paar uur extra. Het is zwaar, maar ik kan het goed combineren met school. En het leukste aan mijn bijbaan zijn de vaste klanten met wie ik altijd een praatje kan beginnen.

Hoe ziet jouw leven eruit over tien jaar?

Over tien jaar hoop ik een succesvolle stewardess in de lucht te zijn. En dat ik nog steeds in Nederland woon met een eigen huis, kinderen, een auto en getrouwd.

Wat is je grootste angst in het leven?

Mijn grootste angst is dat ik iets niet behaal en ik het opnieuw moet doen. Zoals examens, bijvoorbeeld. Het idee dat je iets net niet weet en gelijk in paniek raakt. 

Hoe belangrijk vind jij stage voor je opleiding?

Je doet veel ervaring op en het staat goed op je cv.

Mijn lievelingsvak is Spaans, omdat ik het heel leuk vind om talen te leren.

Hoe reageer je op kritiek?

Ik reageer meestal wel normaal. Maar herken ik mezelf er niet in, dan laat ik het weten. Tijdens mijn stage in een hotel werd me verteld dat ik zelfstandiger moest worden. Terwijl ik alles al zelf deed! Daar heb ik toen iets van gezegd.

Wat is jouw lievelingsvak en waarom?

Mijn lievelingsvak is Spaans, omdat ik het heel leuk vind om talen te leren. En die taal is onmisbaar in de luchtvaart. Daar heb je heel veel Spaanstalige passagiers.

Spaanse taal leren

Leer je liever uit boeken of van een computerscherm?

Op een computerscherm ziet alles er snel hetzelfde uit. Dus ik leer liever uit boeken. Daar kan ik ook makkelijker aantekeningen bij maken.

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Melissa volgt? Check de opleiding Luchtvaartdienstverlener, niveau 4.