#ditiswatikwil - Lara Doolaard

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen blind kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij studente Lara Doolaard. Ze is 17 jaar en volgt de opleiding Dienstverlening zorg & welzijn, locatie Rosestraat in Rotterdam.

Als je iets aan Nederland kon veranderen, wat zou dat dan zijn?

Ik zou, denk ik, de Cito-toetsen afschaffen. Kinderen worden heel snel op niveaus ingedeeld,  terwijl dat misschien helemaal niet terecht is. Zonder Cito heb je langer de tijd om te kijken wat voor niveau je aankan en wat bij je past.

Hoe ziet een succesvolle carrière eruit?

Je opleiding met goede cijfers afronden en dan op een werkplek terechtkomen waar je heel graag wilt werken. Dat is het allerbelangrijkste, vind ik.

Heb je snel een vooroordeel over dingen?

Ik ben best wel snel bevooroordeeld, maar ik pas dat ook snel weer aan. Zodra ik iemand beter leer kennen, stel ik het beeld bij. Dat vind ik echt belangrijk.   

"Respect voor andere mensen, dat is een belangrijke waarde."

Haal je het uiterste uit jezelf?

Ik doe nu een niveau 2-opleiding, maar ik kan zeker meer. Daarom ga ik hierna niveau 4 doen. Daar kan ik meer uit mezelf halen, dat weet ik nu al. Dan kan ik mezelf echt laten zien en optimaal uitdagen.

Welke normen en waarden heb je meegekregen van je familie?

Respect voor andere mensen, dat is een belangrijke waarde. En hard werken, zodat je dingen kan doen die je verdient omdat je er voor geknokt hebt.

Zou je jouw kinderen precies hetzelfde opvoeden zoals jouw ouders dat deden?

Nee, zeker niet. Ik ben best streng opgevoed, dus ik zou wel iets meer loslaten.

Loslaten

Wat is je grootste angst in het leven?

Wat een lastige vraag. Daar moet ik even over nadenken. Ik wil graag werken, maar soms ben ik bang dat ik niet aan een geschikte baan kan komen. En dat ik dan geen geld heb.

"Operatieassistent of Verpleegkundige dat zijn sowieso mijn droombanen."

Liever vroeg beginnen en vroeg uit of laat beginnen en laat uit?

Vroeg beginnen en vroeg uit! Als je om negen uur ‘s ochtends begint, moet je wel vroeg je bed uit, maar je bent wel om één uur klaar. Dan heb je nog heel de middag voor jezelf om te ontspannen.

Wat is jouw droombaan?

Operatieassistent of Verpleegkundige dat zijn sowieso mijn droombanen. Ik wil heel graag in de zorg werken. En het ziekenhuis is altijd al iets geweest dat mij interesseert. Ik ben heel hard op weg om daar terecht te komen.

Ziekenhuis

Wat is jouw schooltip voor anderen?

Kijk eerst goed naar wat je zou willen doen. En kies dan pas een opleiding die daarbij past.

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Lara volgt? Check Dienstverlening zorg & welzijn, niveau 2.