#ditiswatikwil - Fleur Hoogmoed

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen blind kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij studente Fleur Hoogmoed. Zij is 19 jaar en volgt de bbl-opleiding Gastheer/gastvrouw, locatie Rosestraat in Rotterdam.

Wat vind je de leukste bezigheid om te doen op je werk?

Ik vind het leuk als er een feest wordt georganiseerd. Ik mag dan vaak achter de bar staan en gasten helpen. De feesten zijn allemaal anders en dat maakt mijn werk ook heel divers.

Horeca student achter de bar

Wat is de beste raad dat je hebt meegekregen en van wie?

Van mijn baas op het werk. Hij zei dat ik gewoon op school moest blijven, ook al vind ik het soms minder leuk.

Welk schoolvak is niks voor jou en waarom niet?

Ik vind Duits geen leuk vak, ik ben er gewoon heel slecht in.

"Dan sta ik soms alleen zo’n zeventig man te helpen."

Hoe belangrijk is uiterlijk voor jou?

Eigenlijk vind ik uiterlijk niet heel belangrijk. Vaak ligt het ook aan de situatie. Soms trek ik liever een joggingsbroek aan als ik bijvoorbeeld naar de supermarkt ga, of als ik een dag ga relaxen. Als ik ga werken, vind ik het wel belangrijk om er verzorgd uit te zien.

Kan je goed omgaan met een hoge werkdruk?

Als er bijvoorbeeld een feest is hier en het heel druk is bij de bar, dan sta ik soms alleen zo’n zeventig man te helpen. Dit is lastig maar ik denk dan niet na. Ik doe het gewoon!

Heb je snel een vooroordeel over iemand?

Ik denk dat iedereen dat altijd wel heeft. Als je iemand voor het eerst ziet, heb je gelijk wel een eerste indruk. Maar als ik een vooroordeel heb, blijf ik er niet in hangen. Ik wil wel graag iemand leren kennen. Anders had ik veel vriendinnen niet gehad.

Welke eigenschap had je liever niet?

Ik ben best verlegen. En soms voel ik me ongemakkelijk als ik onder de mensen ben. Dan weet ik niet wat ik moet zeggen en blijf ik maar praten om maar wat te zeggen te hebben.

"Voor een bbl-opleiding moet je wel zelfstandig kunnen werken en discipline hebben."

Heb jij een levensmotto?

Mijn levensmotto is om nooit ergens spijt van te hebben.

Levensmotto: nooit spijt hebben

Zou je een bbl-opleiding aanraden aan andere studenten?

Ja, maar voor een bbl-opleiding moet je wel zelfstandig kunnen werken en discipline hebben. Voor mij is het  beter, omdat ik makkelijker in de praktijk leer dan in theorie.

Waar zie je jezelf over 10 jaar?

Over 10 jaar hoop ik dat ik mijn eigen, goedlopende kroeg heb!

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Fleur volgt? Check Gastheer/gastvrouw.