#ditiswatikwil - Desiree Hernandez

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij studente Desiree Hernandez. Zij is 25 jaar en volgt de opleiding Onderwijsassistent, locatie Prins Alexanderlaan in Rotterdam. Desiree is verkozen tot Albeda mbo-ambassadeur 2018 en strijdt dit najaar met 41 andere studenten om de titel ‘landelijke mbo-ambassadeur’.

Waar word je extreem blij van?

Van dieren word ik echt blij! Als ik op straat loop en ik zie een hond, dan loop ik er meteen op af. Dan praat ik met die hond en aai ik hem. De eigenaar staat er dan soms een beetje vreemd bij te kijken.

Hoe belangrijk vind jij stagelopen?

Heel belangrijk. Als je een onderwijskundige opleiding doet, heb je veel praktijkervaring nodig. De theorie van school moet goed toegepast worden. Zonder die praktijkuren zou ik niet zijn waar ik nu ben. Dat is ook de reden waarom ik eerst mbo ben gaan doen. Ik wil zoveel mogelijk kennis en ervaring opdoen. Ik ga met plezier naar mijn stage en ik heb een fantastische klas. De leerlingen zijn open en de docenten zijn hartstikke aardig.

Studenten in klaslokaal

Op welke eigenschap ben je het meest trots?

Ik ben altijd super positief. Als jij de meest duistere dag van je leven hebt, dan moet je even met mij praten. Ik verzin wel iets om het om te draaien.

"Wat er ook gebeurt, je komt er wel als je er voor vecht. Dat is mijn motto. Die boodschap wil ik graag doorgeven aan kinderen."

Hoe belangrijk is geld voor je?

Geld en spullen zijn absoluut niet belangrijk voor mij. Persoonlijk geluk en het geluk van m'n geliefden tellen honderd keer zwaarder. Ik heb zelf ook minder fijne financiële situaties meegemaakt en dan leer je om met weinig te leven. Natuurlijk is geld nodig om te overleven maar als het aan mij lag, zou ik kiezen voor een ruilsysteem waarin we gebruik maken van elkaars kwaliteiten.

Wat is jouw droombaan?

Ik doe de opleiding Onderwijsassistent, omdat ik docent wil worden. Kinderen zijn de toekomst. Wat er ook gebeurt, je komt er wel als je er voor vecht. Dat is mijn motto. Die boodschap wil ik graag doorgeven aan kinderen. De meeste van mijn docenten heb ik zelf ook als inspiratiebron gezien.

Kan je tegen je verlies?

Nee, ik kan echt niet tegen mijn verlies. Ik doe wel alsof ik er tegen kan, maar ik ben heel competitief ingesteld. Ik deed een keer mee met een wedstrijd en in de finale dacht ik, als ik verlies dan ga ik niet boos zijn. Ik werd derde en was trots, maar ik stond wel naast twee betere kandidaten. Eigenlijk wilde ik eerste zijn.

Wie is jouw grote voorbeeld?

Mijn grote voorbeeld is Andy Kaufman, een bekende Amerikaan uit de jaren zeventig. Hij werd bestempeld als comedian, maar dat was hij absoluut niet. Hij was meer iemand die mensen bestudeerde, wilde zien hoe ze reageren in ongemakkelijke situaties. Andy had een keer een show waarin hij aan een tafel ging zitten zonder iets te zeggen. Hij at en dronk alleen wat. Sommige bezoekers werden boos, liepen weg. Anderen bleven juist zitten. Hij is mijn held, omdat hij iemand was die out of the box dacht en dingen durfde te veranderen. Ik wil graag die inspiratiebron zijn voor anderen. Daarom ben ik blij dat ik mbo-ambassadeur voor Albeda ben.

"Voor mij staat mbo niet alleen voor middelbaar beroepsonderwijs, maar ook voor mega belangrijk onderwijs!"

Welke eigenschap had je liever niet?

Ik ben best wel chaotisch. Ik zou het fijner vinden als ik wat meer gestructureerd zou zijn.

Structuur

Je bent verkozen tot mbo-ambassadeur voor Albeda. Wat wil je dit schooljaar graag doen voor het mbo?

Ik wil het beroepsonderwijs een beter imago geven. Voor mij staat mbo niet alleen voor middelbaar beroepsonderwijs, maar ook voor mega belangrijk onderwijs!

Geven of nemen?

Geven. Ik krijg meer voldoening als ik iemand anders gelukkig zie, dan dat ik voor mijn eigen geluk ga. De moeder van een goede vriendin had tijdelijk geen plek om te slapen en ik woonde samen met die vriendin in een studio in een studentenhuis. Ik heb toen mijn kamer aan haar moeder gegeven en zocht zelf een andere slaapplek. Als ik iemand kan helpen, maakt dat me blij.

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Desiree volgt? Check Onderwijsassistent, niveau 4.