#ditiswatikwil - Corné Roubos

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen blind kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij student Corné Roubos. Hij is 19 jaar en volgt de opleiding Ondernemer retail, locatie Spinozaweg in Rotterdam.

Wanneer ben je succesvol?

Ik voel me succesvol als ik ’s avonds op de bank zit en denk ‘hèhè’. Niet van het lui zijn, maar omdat ik dan echt een voldaan gevoel heb. Dat ik iets gedaan en betekend heb voor andere mensen.

Als je één dag docent zou zijn, welk vak zou je dan willen geven?

Ik denk Commercieel beleid. Met marktanalyses en onderzoek naar hoe we producten het best in de markt kunnen zetten. Dat vind ik heel interessant. Het lijkt me ontzettend leuk om studenten hier meer over te leren.

Markt analyses

Wat is de beste raad die jij hebt meegekregen en van wie?

Iedereen zegt altijd dat je precies moet weten wat je wilt. Dat je een doel moet hebben om na te streven. Een docent zei me, dat het in principe niet uitmaakt welk doel je voor ogen hebt. Dat het vooral belangrijk is, dat je weet wat je leuk vindt.

"En dan het hardst om jezelf lachen, ook om je eigen fouten, daar leer je alleen maar van."

Wat doe je naast je opleiding nog meer op school?

Ik heb met een paar studenten een debatclub opgezet waarbij we workshops geven aan studenten, en soms ook aan docenten. Verder ben ik verkozen tot één van de Albeda-ambassadeurs. Daarom mag ik meepraten in de adviesraad vanuit het college Economie & Ondernemen. Ik mag ook op netwerkborrels komen en daar leer ik heel veel van. Dat studenten bij het onderwijs betrokken worden en iets te zeggen hebben, dat vind ik heel belangrijk.

Wat is je levensmotto?

Altijd blijven lachen! En dan het hardst om jezelf lachen, ook om je eigen fouten, daar leer je alleen maar van. Anders wordt het leven wel heel serieus.

Wat wil je na deze opleiding gaan doen?

Na mijn opleiding wil ik Commerciële economie gaan doen aan de Hogeschool Rotterdam.

Op welke eigenschap ben je het meest trots van jezelf?

Presenteren, denk ik. Ik was daar eerst niet zo goed in en ik vond dat in de eerste klas ook ontzettend eng. Doordat ik het steeds meer doe en door het volgen van cursussen, heb ik heel erg geleerd mezelf te presenteren en vind ik het nu ook niet meer eng.

"Als we vaker met elkaar in gesprek gaan, kom je tot de ontdekking dat we veel dichter bij elkaar staan dan je denkt."

Als je iets aan Nederland kon veranderen, wat zou dat dan zijn?

Ik zou willen dat we meer met elkaar gaan praten. Ik word er niet goed van dat mensen altijd alles maar roepen en overal een mening over hebben. Als we vaker met elkaar in gesprek gaan, kom je tot de ontdekking dat we veel dichter bij elkaar staan dan je denkt. Dan ontdek je de overeenkomsten. Het zou mooi zijn als mensen dat meer gaan inzien.

Pratende mensen

Wat is jouw droombaan?

Manager van een grote marketingafdeling bij bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue. Ik vind het heel leuk om creatief na te denken over marketingplannen en dat soort dingen.

Liever vroeg beginnen en vroeg uit, of laat beginnen en laat uit?

Absoluut vroeg beginnen en vroeg uit. Ik ben geen avondmens. Laat naar bed gaan, vind ik verschrikkelijk en ik kan er ook helemaal niet tegen. Ik slaap liever vroeg en ga er ook graag weer vroeg uit. ’s Ochtends stap ik ook gelijk mijn bed uit en heb ik er weer zin in. Dan ben ik weer helemaal fris en fruitig.

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Corné volgt? Check de opleiding Ondernemer retail, niveau 4.