#ditiswatikwil - Bente Dekker

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen blind kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij studente Bente Dekker. Ze is 17 jaar en volgt de Albeda Succesklas. Niveau 3/4 studenten die zijn uitgevallen, krijgen daar een herkansing om in tien weken een mbo-diploma op niveau 2 te halen. Na de zomer vervolgt Bente haar schoolloopbaan met de opleiding Management assistant, locatie Weena in Rotterdam.

Wat is op dit moment een grote uitdaging voor je?

Ik volg nu de Succesklas. Dat is een klas voor studenten die om verschillende redenen gestopt zijn met hun opleiding. Ik vond mijn opleiding gewoon niet leuk. Hier kan ik mijn diploma halen voor administratieve beroepen op niveau 2. En na de zomervakantie ga ik aan de slag met een niveau 4 opleiding!

Waar word je extreem blij van?

Vooral van gezelligheid en leuke dingen doen met mijn vriendinnen. Samen een hapje eten bijvoorbeeld.

Samen een hapje eten

Wat is je favoriete stageplek?

De plek waar ik nu stage loop. Zipperz Business Center biedt werkruimte en vergaderruimte aan zelfstandige ondernemers. Die locatie is superleuk en heel afwisselend. De ene keer zit ik achter de balie, de andere keer help ik mee in de kantine. Elke dag is anders.

"Zo heb ik tien weken om alvast aan de administratieve wereld te wennen."

Hoe reageer je op kritiek?

Soms denk ik wel, waar slaat dat op. Maar ik probeer kritiek zoveel mogelijk om te zetten in een tip. En dan bekijk ik, of ik er iets van kan leren.

Wat is je beste beslissing ooit?

Ik volgde eerst de kappersopleiding, maar daar had ik het niet naar mijn zin. Toen kreeg ik de kans om naar de Succesklas te gaan. Als een soort tussenstap. Zo heb ik tien weken om alvast aan de administratieve wereld te wennen.

Wat vind je het belangrijkste op school?

Ik vind het belangrijk om altijd m’n best te doen en niet op te geven. En om heel goed te letten op mijn aanwezigheid.

Je krijgt binnenkort je diploma. Wat ga je hierna doen?

Hierna ga ik de opleiding Management assistant volgen. Dat heeft ook veel te maken met de opleiding die ik nu volg. Daar ligt vooral mijn interesse.

Opleiding management

"Ga ervoor. Als je het kan, moet je het gewoon doen!"

Hoe zie jij je toekomst?

Ik wil eerst mijn mbo afronden en daarna misschien nog naar het hbo. Mocht ik een baantje aangeboden krijgen, dan ga ik lekker aan de slag. Hopelijk iets met management, zodat ik niet weer moet switchen.

Wat is jouw schooltip voor anderen?

Let op je aanwezigheid. Zorg dat je er altijd bent en dat je niet in de problemen komt met de leerplicht. Ga ervoor. Als je het kan, moet je het gewoon doen!

Stage of school?

Lastig. De Succesklas is niet op een schoollocatie, maar in het Feyenoord clubhuis. Maar ik kies voor mijn stage bij Zipperz. Dat is op dit moment gewoon erg leuk. 

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Bente gaat volgen? Check Management assistant (Directiesecretaresse), niveau 4