#ditiswatikwil - Iylaf Bayati

Elk #ditiswatikwil interview bestaat uit 100 vragen waaruit de geïnterviewde 10 vragen blind kiest en daarna beantwoordt. Deze keer ondervragen wij studente Iylaf Bayati. Ze is 16 jaar en volgt de opleiding Verpleegkundige, locatie Rosestraat in Rotterdam. Iylaf werd onlangs verkozen tot Albeda mbo-ambassadeur. In de komende maanden gaat zij in de challenge ‘mbo’ers pakken aan’ de strijd aan met de nieuwe ambassadeurs van andere roc’s in Nederland.

Wat is jouw lievelingsvak en waarom?

Ik ben meer iemand van de praktijklessen. Die vind ik interessanter, omdat je daar uitvoert wat je bij de theorielessen hebt geleerd. Zo ervaar ik, hoe ik de handelingen het beste kan uitvoeren tijdens mijn stage.    

Hoe denk je dat andere mensen jou zien?

Ik denk als een vrolijk en positief persoon. En soms een beetje druk. Ik kom altijd met een glimlach naar school en ik motiveer ook anderen als ze een steuntje in de rug nodig hebben.

Denk positief

Hoe lang van te voren leer je voor een toets?

Dat hangt van de toets af. Als het een grote kennistoets is, dan start ik een week van te voren. Voor praktijktoetsen leer ik al weken van te voren in de lessen. En af en toe ook thuis, natuurlijk.

"Met het mbo-ambassadeurschap voor Albeda en de extra activiteiten naast school haal ik graag het uiterste uit mezelf."

Maak jij je druk om wat anderen van je denken?

Hoe docenten over mij denken, dat vind ik wel belangrijk. Ik wil graag dat ze zien dat ik echt gemotiveerd ben. Als het over mijn uiterlijk of karakter gaat, maakt het mij absoluut niet uit. 

Haal je het uiterste uit jezelf?

Met het mbo-ambassadeurschap voor Albeda en de extra activiteiten naast school haal ik graag het uiterste uit mezelf, ja. Daar ga ik helemaal voor. In mijn opleiding kan het soms nog wel wat beter.

Stage of school?

Dat vind ik een moeilijke vraag. Ik ga altijd met een glimlach op mijn gezicht naar school. Het is leuk om steeds nieuwe dingen te leren. Stage doe ik ook met heel veel plezier.

Heb je een bijbaan naast je opleiding?

Nee, ik kies er bewust voor om niet te werken. Soms zie ik bij anderen dat ze door hun bijbaan minder goed gefocust zijn. Ik heb wel een vakantiebaantje!

"Ik wil graag kinderarts worden, dus ik zit nog wel een paar jaar in de schoolbanken."

Waarom is dit de ideale opleiding voor jou?

Ik ben een mensenmens! Als Verpleegkundige student begeef ik me in de persoonlijke ruimte van anderen. Dat kan soms heel intiem zijn. Daardoor bouw ik ook een band op met ze.

Werken met mensen verpleegkunde

Hoe ziet jouw leven eruit over tien jaar?

Over tien jaar ben ik nog steeds aan het leren. Ik wil graag kinderarts worden, dus ik zit nog wel een paar jaar in de schoolbanken.

Wat zou je aan jezelf willen veranderen?

Ik ben vaak heel erg precies met dingen. Alles moet gaan zoals het hoort. Dus dat mag wel wat minder, haha.

Albeda mbo-opleidingen info

Wil je meer weten over de mbo-opleiding die Iylaf volgt? Check Verpleegkundige, niveau 4.