#ditiswatikwil - Lisa Heppener

Lisa koos al op haar 15e voor de opleiding Mbo-verpleegkundige. Nu, drie jaar later voelt ze zich als een vis in het water en is de opleiding zelfs nog leuker dan verwacht! Verpleegkunde is helemaal haar ding en ze weet wat ze wil. De perfecte studente dus voor een #ditiswatikwil interview! We laten Lisa blind 10 vragen kiezen uit onze vragenlijst om haar eens goed aan de tand te voelen. Lees je mee met een nieuw #ditiswatikwil interview?

Ben jij een ochtend- of avondmens en heb je daar ook wel eens last van?
Ik ben zeker weten een avondmens. En daar heb ik ‘s ochtends met opstaan dus ook écht wel eens last van! Voor mijn opleiding moet ik om half zes opstaan, dan voel je dat iets te laat gaan slapen wel. Als ik ‘s avonds een dienst heb gaat het wat gemakkelijker, dan doe ik gewoon mijn ding en ben ik lekker bezig. Dan ben ik dus zeker wel een avondmens hé?

“Ik ben erg chaotisch… Als mijn hoofd niet vast had gezeten, dan was ik hem sowieso al kwijt geraakt haha.”

 

Wat is de meest geweldige vakantie die je ooit hebt meegemaakt?
Dat was afgelopen jaar. Toen ik tijdens corona toch op vakantie kon! Ik ben een week in Italië en twee weken in Frankrijk geweest. Ondanks corona hebben we die zomer echt nog veel kunnen doen, dat was natuurlijk genieten!

Ben je chaotisch of gestructureerd en kan je hier een voorbeeld van geven?
Ik ben erg chaotisch… Als mijn hoofd niet vast had gezeten, dan was ik hem sowieso al kwijt geraakt haha. Ik raak ook altijd alles kwijt en vergeet een boel. Ook op school zit er soms weinig structuur in.

Kan je goed tegen je verlies of juist niet? Ga je hier ook op een speciale manier mee om?
Nee, ik kan helemaal niet goed tegen mijn verlies. Ik mag thuis ook geen bordspelletjes meer spelen. Hoe ik hier mee om ga? Simpel, of ik doe niet mee met een spelletje, of ik moet winnen!

Als jij je leven over mocht doen wat zou je dan veranderen?
Dan zou ik beter mijn best hebben gedaan op school! Ik had een hoger niveau kunnen doen op de middelbare school, dat is niet gelukt omdat ik toentertijd gewoon niet goed mijn best deed. Zonde! Maar ik wil mezelf na deze opleiding zeker alsnog verder opleiden.

“Nee ik kan helemaal niet goed tegen mijn verlies. Ik mag thuis ook geen bordspelletjes meer spelen. Hoe ik hier mee om ga? Simpel, of ik doe niet mee met een spelletje, of ik moet winnen!”

 

Welke eigenschap van jezelf had je liever niet gehad?
Ik word heel snel boos! Dat komt natuurlijk wel weer een beetje overeen met de vraag over het niet tegen mijn verlies kunnen…

Stage of school en leg uit waarom?
Stage! Ik vind dat je op stage veel meer en sneller leert dan op school. En datgene wat je dan op stage leert, kan je weer makkelijk toepassen in de lessen op school in plaats van andersom. Ik loop nu stage op een superleuke afdeling bij verpleeghuis DrieMaasStede in Schiedam van de Argos Zorggroep! Het is echt een hele fijne plek en ik heb het ontzettend naar mijn zin.

Hierdoor merk ik nu op school dat ik echt gemakkelijker door de stof heen kom, ik haal zoveel uit de praktijk. Het sluit dus echt goed op elkaar aan!

Heb jij een goede schooltip van jou, voor anderen?
Werk vooruit! Dat heb ik wel gemerkt, zeker met corona. Heb dingen snel en op tijd af, want daar heb je echt alleen maar profijt van.

“Ik vind dat je op stage veel meer en sneller leert dan op school.
En datgene wat je dan op stage leert, kan je weer makkelijk toepassen in de lessen op school in plaats van andersom.”

 

Hoe ga jij om met hoge werkdruk?
Ik vind een hoge werkdruk wel fijn. Ik krijg dan het gevoel dat ik mezelf echt kan bewijzen. Door de druk weet je ook ineens hoe je iets moet gaan aanpakken. Dat motiveert me dus juist om hard aan de slag te gaan.

Ben jij een voorbeeld student of helemaal niet?
Nee, ik ben soms wel eens te brutaal of beland op zijn tijd ook wel eens in discussie met een docent. Ik heb nu maar twee vaste docenten die je het meeste ziet, dus dan botst het soms wat sneller. Gelukkig gebeurd dat maar af en toe.

Hoe is jouw ervaring met de opleidingsvariant Breed opleiden?
Ik zit bij de eerste groep die met breed opleiden is gestart. We hebben een superkleine klas, wat echt maakt dat je close bent met elkaar. Je krijgt veel 1 op 1 uitleg en begeleiding. Ik heb zelf vier verschillende werkvelden dus het is veel ervaring opdoen, een heleboel stage opdrachten uitvoeren en minder theorie.

Breed opleiden houdt simpel gezegd in dat je meerdere stages doet gedurende de opleiding. Zo heb ik psychiatrie, thuiszorg, ziekenhuis en verpleeghuis als werkvelden. Doordat je zo breed geschoold wordt, weet je op het einde duidelijk wat je gaat kiezen! Je proeft hierdoor echt van alles, op een reguliere opleiding heb je dit niet. Ik vind het erg fijn en ik zou zeker opnieuw kiezen voor Breed opleiden.

Ik weet inmiddels ook wat ik wil gaan doen! Ik ga naar het ziekenhuis. Daar zou ik graag met baby’s op de afdeling perinatologie werken. En dan echt wel met de meer heftige casussen, die wil ik gaan behandelen. Daar moet ik wel nog even voor doorleren hoor!