Werken bij Albeda Startcollege – Patrick Kerpels

Na vier jaar zonder werk te hebben gezeten wist Patrick Kerpels, toen 25 jaar oud, het ineens…Ik moet weer terug naar school en ga mijn diploma halen! Met hulp van zijn ouders kwam hij terecht bij Albeda Startcollege en meldde hij zich aan voor de opleiding Assistent bouwen & wonen.

Patrick heeft op het voortgezet speciaal onderwijs zijn diploma gehaald en is daarna gaan werken als schilder en heeft gewerkt bij een scheepshaven. Toen hij thuis kwam te zitten lukte het Patrick niet meer om aan een baan te komen. Gesteund door zijn ouders en jobcoach is hij gestart op de Sportlaan met de opleiding bouw & wonen. Patrick viel op bij de docenten door zijn motivatie en het feit dat hij nooit verzuimde. Zijn klasgenoten probeerde hij te motiveren om ook door te pakken. In oktober 2017 kwam er een vacature vrij voor onderwijsassistent bij het Startcollege en Jeff Erkens heeft gevraagd aan Patrick hoe hij het zou vinden om te komen werken bij Albeda als onderwijsassistent. Via de Participatiewet was het mogelijk om Patrick een jaarcontract aan te bieden.

Patrick vertelt; “ik heb er best wel even over na moeten denken of ik de vacature zou accepteren. Het is wel lastig als je je klasgenoten namelijk ineens in een andere rol benadert. Ik was eerst een van de jongens en het volgende moment moet je ze begeleiden en aanspreken op gedrag als dat nodig is. Ik was ook wel een buitenbeentje in de klas want ik was de oudste en ik scheelde wel 9 jaar met de meeste klasgenoten. Mijn vrienden hebben het mij afgeraden om in het onderwijs te gaan werken maar ik ben de uitdaging toch aangegaan. En ik heb er tot op de dag vandaag geen spijt van gehad.

Ik begeleid op maandag en dinsdag de studenten, op onze locatie, die het niet lukt om buiten een stageplek te vinden of te behouden. Dat is wel een uitdaging maar ik vind het heel leuk om te doen. Ik probeer de studenten goed voor te bereiden op de praktijk. Op school mogen ze fouten maken maar ik leg altijd uit dat het bedrijfsleven een professionele werkhouding verwacht. De andere dagen bel ik studenten na die verzuimen en assisteer ik bij de gymles. Al met al een afwisselende baan met hele leuke collega`s, de collegialiteit is erg groot en dat vind ik fijn. Ik wil me verder ontwikkelen als coach of begeleider. Ik heb pas vernomen dat mijn contract verlengd wordt in oktober!”