Nadia de Jong: Het ademt luchtvaart op school

Nadia de Jong is 19 jaar en volgt haar opleiding Luchtvaartdienstverlener bij Albeda, locatie Zuster Hennekeplein. Voordat ze aan de opleiding begon, bezocht ze diverse scholen maar Albeda maakte het verschil.

Albeda past bij mij
 “Bij Albeda gaat er een wereld voor me open”, vertelt Nadia enthousiast. “Docenten met luchtvaartervaring, een vliegtuigromp waarin je les krijgt, een glijbaan en incheckbalies. Het ademt luchtvaart bij Albeda Rotterdam The Haque Airport College”. Toen ze vervolgens Jendell, oud-student en ambassadeur voor de opleiding Luchtvaartdienstverlening sprak, was ze overtuigd. ‘’Albeda past bij mij!’ Nadia heeft bewust de keuze voor deze opleiding gemaakt. Van jongs af aan weet ze al dat ze stewardess wil worden. ‘’In de tussentijd heb ik ervaren dat de opleiding naast het inhoudelijke aspect ook heel goed is voor mijn zelfvertrouwen. Tijdens de opleiding maak je een enorme persoonlijke groei door.’’ De manier van lesgeven spreekt Nadia aan, ‘’Docenten denken met je mee. Samen maken we een plan van aanpak; wat wil je bereiken en hoe gaan we daar met elkaar naar toe werken. Die persoonlijke benadering vind ik fijn.’’

Attestation
De opleiding biedt verschillende extra faciliteiten zoals de training Attestation. De focus van deze training ligt op flight safety waarbij studenten leren om te gaan met diverse veiligheidsrisico’s. ‘’De training is verplicht voor personeel van vliegtuigmaatschappijen’’, vertelt Nadia. ‘’Bij Albeda kunnen we dit certificaat al tijdens de opleiding halen. Daarnaast vind ik het leuk dat er een studentenraad is. Ik heb me meteen aangemeld, zodat ik kan meedenken over bepaalde zaken. Onze meningen doen er toe.’’

Innovaties gaan de luchtvaart veranderen
Op de vraag waar Nadia trots op is hoeft ze niet lang na te denken. “ik ben trots op wat ik tot nu toe bereikt heb; mijn deelname aan de studentenraad, mijn organisatietalent en mijn baantje bij het Evenementenbureau van Albeda waar ik word ingezet als gastvrouw. Het meest trots ben ik als ik straks mijn diploma heb en kan doen wat ik zo graag wil: de lucht in! Met inzet en doorzettingsvermogen kun je een hoop bereiken. Haar ultieme tip voor aankomende studenten: ‘’blijf vooral jezelf! Als je twijfelt bezoek dan een open dag of loop een dag mee en ervaar hoe het is om in een uniform te lopen. Ik was meteen verkocht! Over 10 jaar werk ik nog steeds in de luchtvaart. Waarschijnlijk parttime omdat ik dan hopelijk een gezin gesticht heb. Ik wil nog zoveel zien van de wereld en volg de ontwikkelingen van de luchtvaart op de voet. Innovaties gaan de luchtvaart veranderen en daar wil ik aan bijdragen.’’