Joyce Stöcker: Wij leiden studenten op voor het vak maar geven hen ook normen en waarden mee voor goed wereldburgerschap

Joyce Stöcker is docent bij de opleiding Luchtvaartdienstverlener. Dankzij haar jarenlange ervaring als stewardess en purser bij verschillende vliegtuigmaatschappijen, weet zij de studenten op een professionele wijze het vak bij te brengen.

Liefde voor de luchtvaart
Joyce heeft bewust gekozen om haar kennis en liefde voor de luchtvaart te delen met jonge, gemotiveerde mbo-studenten en hen tools mee te geven om een vakbekwaam luchtvaartdienstverlener te worden. ‘’De combinatie van theorieonderwijs en praktijk spreekt mij aan. Het contact met het bedrijfsleven en het volgen van de laatste ontwikkelingen op luchtvaartgebied boeien mij enorm. Binnen onze opleiding leiden we studenten op voor het vak maar geven hen ook normen en waarden mee om een goede wereldburger te worden.”

Een team met lef en passie voor het vak
Bij Albeda Rotterdam The Hague Airport College werken ze met een jong en dynamisch docententeam. “Ons team is daadkrachtig en vernieuwend. Een vooruitstrevend team met lef en passie voor het vak.’’ Vakdocenten komen allemaal uit de praktijk en hebben veel ervaring van inchecken tot werken in de lucht. “Ik heb vluchten begeleid met gedetineerden en asielzoekers en heb een tijd lang militairen gevlogen naar Afghanistan. Op het gebied van agressie en speciale incidenten heb ik ervaring opgedaan die ik kan delen met mijn studenten.”

Als een student boven zichzelf uitstijgt ben ik trots
Sinds kort is de opleiding gestart met een gepersonaliseerd leerprogramma, zodat elke student op eigen tempo en niveau kan leren. “Studenten creëren hiermee hun eigen loopbaanroute. Ik ben zo trots als een student boven zichzelf uitstijgt. Tijdens de opleiding zijn er geregeld excursies en workshops zoals het bezoeken van luchthavens en deelname aan een talenreis. Daarnaast zijn er trainingen zoals Fit to fly, waarbij we studenten leren omgaan met jetlags en onregelmatige werktijden. Hierbij wordt gelet op voeding, beweging en fitheid. Ook organiseren we een wetdrill. Doel hiervan is om de overlevingskans in het water te verhogen.”

Studenten worden uitgedaagd binnen de beroepscontext
De opleiding is praktijkgericht en vernieuwend. In het unieke Aviation Training, met onder andere een totaal ingerichte mockup van een cabine en check-in balies, geven we praktijklessen waar we de werkelijkheid zo goed mogelijk nabootsen. In de nabije toekomst openen we onze nieuwe leslocatie op Rotterdam The Hague Airport. Hoe gaaf is dat, straks leiden we onze studenten volledig op binnen de beroepscontext!”