Jendell: Als je eenmaal in de cabine hebt gewerkt, ben je verkocht

Op Schiphol ontmoeten we de 22-jarige Jendell. De goedlachse steward is inmiddels 2,5 jaar werkzaam bij TUI fly. Tijdens zijn opleiding bij Albeda Rotterdam The Hague Airport College volgde hij zijn kwalificerende stage bij TUI fly, waar zijn inzet beloond werd met een contract. Werken in de luchtvaart is zijn grootste passie!

Ik draag Albeda een warm hart toe
Jendell kijkt met veel plezier terug op zijn leerzame tijd bij Albeda. ‘’Na de middelbare bezocht ik open dagen. Albeda sprak mij aan vanwege het unieke Aviation Training Center, waar praktijklessen zo goed mogelijk worden nagebootst en docenten die vrijwel allemaal uit de praktijk komen’'.
Jendell merkt in zijn huidige baan dat hij profijt heeft van zijn opleiding. “Situaties die ik tegenkom zijn al behandeld in de klas, waardoor ik precies weet wat er in zo’n geval van mij verwacht wordt.  
Ik draag Albeda een warm hart toe. Door hen te helpen met het geven van voorlichting tijdens open dagen en het bieden van ondersteuning bij projecten blijf ik betrokken.’'

Zo snel mogelijk de lucht in
De liefde voor de luchtvaart zat er al jong in bij Jendell. “Mijn tante nam me geregeld mee naar het vliegveld van Curaçao, waar zij werkte als stationsmanager. Op die manier kwam ik in aanraking met alle facetten van de luchtvaart. Bij aanvang van de opleiding Luchtvaartdienstverlener had ik één doel voor ogen: zo snel mogelijk de lucht in en dat is gelukt’’. Inmiddels vliegt Jendell heel de wereld over en is gelukkiger dan ooit. “Het meest trots ben ik op mijn uniform. Als je dan na een intensieve training je wing opgespeld krijgt, is dat de kers op de taart’’.

Mijn grootste droom is werkelijkheid geworden
Om een goede luchtvaartdienstverlener te worden moet je volgens Jendell vooral stressbestendig, hulpvaardig en gastvrij zijn. “De weg ernaartoe is niet altijd makkelijk maar wel uitdagend en zeker de moeite waard. Met 100% inzet kom je er wel. Ik ben pas 22 jaar maar mijn grootste droom is werkelijkheid geworden. Als je eenmaal in de cabine hebt gewerkt, ben je verkocht. Tijdens de vlucht ben je er om de veiligheid en het comfort van de vliegtuigpassagiers te waarborgen. Hen na een fijne vlucht veilig afzetten op plaats van bestemming is het mooiste dat er is”.

Elke dag is een avontuur
Jendell ziet veel van de wereld en dat is een enorme verrijking van zijn leven. Naast reizen is fotografie een grote hobby. Binnenkort heeft hij een lange vakantie waarin hij reizen met fotografie combineert. In overleg met TUI fly gaat hij aan de slag als influencer en deelt hij naast stories en foto’s ook een kijkje achter de schermen van zijn werk als cabincrew. Ben je ook benieuwd naar de reisverslagen en foto’s van Jendell volg hem dan op intagram: lifeof.jens