mbo & volwasseneneducatie in de regio Rijnmond

Mensen van huis van de wijk bij bestelbus

Leerwerkplaats Welzijn Capelle

Studenten van de opleiding Sociaal werker leiden we graag op in de contextrijke omgeving van de wijk. Samen met Welzijn Capelle is Albeda College Sociaal & Pedagogisch Werk daarom gestart met een leerwerkplaats op een locatie in een van de wijken van Capelle aan den IJssel. In de leerwerkplaats richten we ons op de verbinding tussen onderwijs en de praktijk en kunnen studenten leren en zich ontwikkelen. De leerwerkplaats is bedoeld voor tweedejaars studenten.

Vanuit het hart
Welzijn Capelle biedt ondersteuning, begeleiding, informatie en advies aan inwoners van Capelle aan den IJssel. Vanuit het hart, omdat iedereen er toe doet. Door te verbinden en te versterken, streeft Welzijn Capelle naar een Capelse samenleving waarin mensen op een positieve manier aandacht hebben voor elkaar. Bekijk in dit filmpje een voorbeeld van waar Welzijn Capelle zich mee bezighoudt:  De Kracht van het KinderLab - YouTube 

Kies je voor deze leerwerkplaats?
Welzijn Capelle en Albeda zien het als een gezamenlijke, maatschappelijke opdracht om via de leerwerkplaats studenten inspirerend en effectief op te leiden, waardoor er een goede aansluiting ontstaat met de beroepspraktijk. In een beroepsgerichte leer-werkomgeving, worden studenten van de opleiding Sociaal werker opgeleid tot professionals in de wijk. 

Kies je voor studeren in een leerwerkplaats van Welzijn Capelle, dan volg je de beroepsgerichte vakken op een locatie in de wijk en loop je stage bij een van de drie Kinderlab-locaties van Welzijn Capelle. Eén dag per week volg je de vakken Nederlands, Engels en rekenen op de Albedalocatie Zuster Hennekeplein.  

Vragen of meer informatie? 
Neem contact op met Judith da Silva (bpv-coördinator opleiding Sociaal werker, locatie Zuster Hennekeplein): [email protected]