Van bbl-student naar accountmanager: promotie voor Bram bij Veenhuis Medical Audio

“Af en toe heb je van die studenten die er bovenuit springen”, vertelt Cobie Scheffers, bpv-coördinator van Albeda College Economie & Ondernemen trots. Tijdens haar laatste bpv-bezoek aan het leerbedrijf Veenhuis Medical audio werd zij verrast door positief nieuws: het bedrijf had bbl-student Bram van Rossum niet alleen een vast contract, maar ook promotie aangeboden! Bram studeerde afgelopen februari af voor zijn opleiding Junior accountmanager en is momenteel werkzaam als  accountmanager op de afdeling Sales.

“Ik werkte al een tijdje op de verkoopafdeling bij Veenhuis Medical Audio B.V. en wilde graag een diploma halen”, licht Bram zijn keuze voor een bbl-opleiding toe. “Ondertussen moest ik echter ook de huur van mijn huisje betalen. Toen ben ik gaan zoeken naar wat bij mij zou passen. Ook ben ik in gesprek gegaan wat er mogelijk was binnen mijn werk, zo ben ik bij de opleiding Junior accountmanager uit gekomen. Wat mij vooral aansprak in een bbl-opleiding, waarbij je vier dagen werkt en één dag per week naar school gaat, is de geleerde theorie gelijk in de praktijk brengen. Dit zorgt ervoor dat je gelijk het doel ziet van de lesstof. En anderzijds kan je alle ervaringen op je werk weer delen met klasgenoten. Dat is superfijn! Mijn begeleider Patrick van den Heuvel bij Veenhuis Medical audio zag de inzet die ik toonde en ook de kwaliteit daarvan. Je moet jezelf altijd bewijzen, maar de begeleiding die ik kreeg door zowel Cobie als Patrick maakte dat ik stappen durfde te zetten.”

“Samen met Cobie heeft Bram toegewerkt naar een verdere ontwikkeling van zijn rol als junior accountmanager binnen ons bedrijf,“ vult Patrick van den Heuvel, vertegenwoordiger en praktijkbegeleider van Medical audio aan. “Dit was mogelijk doordat er relevante opdrachten waren die daadwerkelijk iets toevoegden aan onze resultaten. De bpv-contacten met Cobie ervaar ik als prettig omdat er zeer korte lijntjes zijn en er een duidelijke planning is. Bram ging de uitdaging aan door zijn grenzen op te zoeken en out of zijn comfort zone te gaan bij het maken van, soms, zeer pittige praktijkopdrachten. Na zijn studie was hij daarom klaar om zich verder te ontwikkelen tot accountmanager.”

Over onze bbl-opleidingen
Bij de start van de opleiding moet de student een betaalde baan hebben bij een bedrijf dat is erkend voor de opleiding die de student wil gaan volgen. Het liefste werkt de student al enige tijd bij het leerbedrijf zodat hij/zij zeker weet dat het werk ook bij de student past. De werkzaamheden van de student moeten ook op het niveau van de opleiding zijn. Zie voor meer informatie www.albeda.nl of neem rechtstreeks contact op met bpv-coördinator Cobie Scheffers via [email protected].