Jongeren /  Branches /  Sport en Bewegen
  Albede College www.albeda.nl


 
DNAMC Twitter Facebook Windows Live Favorites Youtube Google  
 

Sport en Bewegen

Bekijk  hier Sport en Bewegen niveau 3/4.

Volg ons ook op    

Werken in de sport

Zit je niet graag stil en ben je ook nog sportief? Vind je het leuk met mensen om te gaan en durf je verantwoordelijkheid te dragen? Dan is een toekomst in de branche sport en bewegen echt iets voor jou!

Steeds meer mensen zien het belang in van sporten en bewegen. Voor ontspanning, voor hun gezondheid, voor sociale contacten, voor revalidatie of therapie. Er zijn steeds meer sportleiders nodig die het sporten en bewegen op een professionele manier kunnen begeleiden. Het werk in de branche sport en bewegen is meestal afwisselend en uitdagend, maar ook veeleisend. Je werkt vaak op onregelmatige tijden het is lichamelijk inspannend en je draagt veel verantwoordelijkheid, vooral in verband met de veiligheid. Niettemin wordt van jou verwacht dat je allerlei soorten mensen voor de meest uiteenlopende activiteiten enthousiast kunt maken, dat je leuk en fatsoenlijk met ze omgaat en altijd het goede voorbeeld geeft. Denk jij dat allemaal aan te kunnen? Kies dan voor deze sportieve uitdaging.

Waar kun je werken?
Het werkterrein van de sector is breed. Je kunt bijvoorbeeld werken bij recreatiebedrijven, commerciële sportbedrijven, sportverenigingen, in de gezondheidszorg, bij de gemeentelijke diensten, buurtorganisaties, in het onderwijs, in de hulpverlening, bij defensie of in inrichtingen.

Je kunt drie opleidingen volgen binnen sport en bewegen.
- Medewerker Sport en Recreatie/ Dienstverlening (niveau 2)
- Sport- en bewegingsleider (niveau 3)
- Sport- en bewegingscoördinator (niveau 4)

© 22/10/2016