Jongeren /  Branches /  Sport en Bewegen
  Albede College www.albeda.nl


 
DNAMC Twitter Facebook Windows Live Favorites Youtube Google  
 

Sport en Bewegen

Bekijk de studiehandleiding Sport en Bewegen niveau 2 en Sport en Bewegen niveau 3/4

Nieuw duaal traject bij Zus en Zo
Het Albeda College start in samenwerking met Zus en Zo een 3-jarig leer-werktraject. Tijdens dit traject volg je de opleiding Sport- en Bewegingsleider en Pedagogisch Werk op niveau 3 en ga je aan de slag bij Zus en Zo. Je kan je voor deze opleiding nog aanmelden tot 11 mei 2014. Wil je meer informatie over dit traject klik dan hier om direct naar de opleidinginformatie te gaan. 

Open dagen Sport en Bewegen

De open dagen van de Sportopleidingen worden gehouden op:

Vrijdag 24 januari 2014 van 14.00 tot 21.00 uur
Zaterdag 25 januari 2014 van 10.00 tot 13.00 uur
Donderdag 27 maart 2014 van 14.00 uur tot 20.00 uur

De open dagen vinden plaats op de locatie Van Zandvlietplein 20 in Rotterdam (Topsportcentrum).

Werken in de sport

Zit je niet graag stil en ben je ook nog sportief? Vind je het leuk met mensen om te gaan en durf je verantwoordelijkheid te dragen? Dan is een toekomst in de branche sport en bewegen echt iets voor jou!

Steeds meer mensen zien het belang in van sporten en bewegen. Voor ontspanning, voor hun gezondheid, voor sociale contacten, voor revalidatie of therapie. Er zijn steeds meer sportleiders nodig die het sporten en bewegen op een professionele manier kunnen begeleiden. Het werk in de branche sport en bewegen is meestal afwisselend en uitdagend, maar ook veeleisend. Je werkt vaak op onregelmatige tijden het is lichamelijk inspannend en je draagt veel verantwoordelijkheid, vooral in verband met de veiligheid. Niettemin wordt van jou verwacht dat je allerlei soorten mensen voor de meest uiteenlopende activiteiten enthousiast kunt maken, dat je leuk en fatsoenlijk met ze omgaat en altijd het goede voorbeeld geeft. Denk jij dat allemaal aan te kunnen? Kies dan voor deze sportieve uitdaging.

Waar kun je werken?
Het werkterrein van de sector is breed. Je kunt bijvoorbeeld werken bij recreatiebedrijven, commerciele sportbedrijven, sportverenigingen, in de gezondheidszorg, bij de gemeentelijke diensten, buurtorganisaties, in het onderwijs, in de hulpverlening, bij defensie of in inrichtingen.

Je kunt vier opleidingen volgen binnen sport en bewegen.
- Sport- en bewegingsbegeleider (niveau 2)
- Sport- en bewegingsleider (niveau 3)
- Sport- en bewegingscoördinator (niveau 4)
- Sport- en bewegingscoördinator, verkort traject (niveau 4)

© 29/08/2014