Jongeren /  Branches /  Schoonheidsspecialist en Medisch Pedicure
  Albede College www.albeda.nl


 
DNAMC Twitter Facebook Windows Live Favorites Youtube Google  
 

Schoonheidsspecialist en Medisch Pedicure

Schoonheidsspecialist
Is werken als schoonheidsspecialist jouw droom? Ben je netjes, verzorgend, en nauwkeurig en lijkt het jou leuk om er voor te zorgen dat mensen er verzorgd uitzien? Dan is het beroep schoonheidsspecialist wellicht wat voor jou.

Het Albeda Collega biedt de opleiding Schoonheidsspecialist op niveau 3 en de opleiding Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4 aan.

Wat leer je tijdens de opleiding?
Aan het einde van de opleiding niveau 3 kan je verschillende behandelingen uitvoeren zoals gezichtsbehandelingen, massages, het ontharen van het gezicht en lichaam, het aanbrengen van make-up, epileren, wimpers en wenkbrauwen verven en de verzorging van gezonde handen en voeten. Je maakt daarbij gebruik van schoonheidsproducten en diverse apparatuur. Je leert ook veel over het menselijk lichaam. Je werkt hygiënisch en milieuverantwoordelijk. Daarnaast kan je ook dienstverlenend omgaan met klanten en leer je meer over het verkopen van producten.

Bij de opleiding Allround Schoonheidsspecialist (niveau 4) leer je alles over verschillende wellness behandelingen zoals o.a. aromatherapie, hoofdhuid- en oormassage en thalasso. Ook leer je werken op de getinte huid, de mannenhuid en hoe je moet omgaan met acne. De Allround Schoonheidsspecialist stuurt personeel aan en leidt de onderneming.

Waar kan je gaan werken als Schoonheidsspecialist (niveau 3)?
Je kunt aan de slag in een schoonheidssalon, wellness center, sauna’s, drogisterijen. Met het diploma Schoonheidsspecialist (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleiding Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4.

Waar kan je gaan werken als allround schoonheidsspecialist (niveau 4)?
Als allround schoonheidsspecialist kan je bijvoorbeeld aan de slag als ZZP’er ( zelfstandige zonder personeel). Je hebt of je eigen bedrijf of je werkt ambulant. Je kunt ook werken als bedrijfsleider in dienst van een bedrijf. Mogelijke werkomgevingen zijn: een schoonheidssalon, wellness center, sauna, drogist of parfumerie. Je kunt ook doorstuderen door je bijvoorbeeld verder te specialiseren op het gebied van massage of visagie. Of je stroomt door naar het hbo (o.a. de opleiding fysiotherapie of huidtherapie).

Bekijk hier de studiehandleiding Schoonheidsspecialist niveau 3 en Allround Schoonheidsspecialist niveau 4. Wil je op de hoogte blijven van wat we tijdens de opleiding allemaal doen? Kijk dan eens op .

 

Medisch Pedicure
Naast de opleiding Schoonheidsspecialist niveau 3 of 4 kun je het bij het Albeda College ook terecht voor de opleiding Medisch Pedicure. De opleiding wordt aangeboden als contractopleiding. Voor meer informatie over deze opleiding kunt u terecht bij Gelske Kok. G.kok@albeda.nl  

© 24/10/2016