Jongeren /  Branches /  Schoonheidsspecialist en Medisch Pedicure
  Albede College www.albeda.nl


 
DNAMC Twitter Facebook Windows Live Favorites Youtube Google  
 

Schoonheidsspecialist en Medisch Pedicure

Opleidingen Schoonheidsspecialist en Kappen beste van Nederland!
De opleidingen Schoonheidsspecialist en Kappen zijn ook in 2014 verkozen tot beste opleidingen volgens de MBO Keuzegids. Lees hier het gehele artikel.

De opleiding Medisch Pedicure
Naast opleidingen Schoonheidsspecialist en Kappen kun je het bij het Albeda College ook terecht voor de opleiding Medisch Pedicure. De opleiding wordt aangeboden als contractopleiding. 

Bekijk de studiehandleiding Schoonheidsspecialist niveau 3 en Allround Schoonheidsspecialist niveau 4

Werken als schoonheidsspecialist
Is werken als schoonheidsspecialist jouw droom? Het Albeda Collega geeft opleidingen tot Schoonheidsspecialist  (niveau 3) en Schoonheidsspecialist (niveau 4). Deze opleidingen kun je bij het Albeda alleen volgen in de beroeps opleidende leerweg (BOL). Je leert en werkt minimaal 30% van de studieduur in de praktijk. Om als schoonheidsspecialist (niveau 3) te werken beschik je over verschillende vaardigheden. Bij de opleiding Schoonheidsspecialist doe je handelingen zoals gezichts- en lichaammassages, reinigen, talgverstoppingen verwijderen, ontharen van het gezicht en lichaam, het aanbrengen van make-up, epileren, wimpers en wenkbrauwen verven en de verzorging van gezonde handen en voeten. Je maakt daarbij gebruik van schoonheidsproducten en diverse apparatuur. Je werkt hygiënisch en milieuverantwoordelijk. Daarnaast zijn ook het dienstverlenend omgaan met klanten en het verkopen van producten onderdelen van je werk.

Bij de opleiding Allround Schoonheidsspecialist (niveau 4) doe je verschillende wellness behandelingen zoals o.a. aromatherapie, hoofdhuid- en oormassage en thalasso behandelingen. Ook leer je werken op de donkere of anders getinte huid. Je kan je op twee gebieden specialiseren. Tijdens alle behandelingen wordt er klantgericht, milieuvriendelijk en hygiënisch gewerkt. De Allround Schoonheidsspecialist stuurt personeel aan en leidt de onderneming.

Waar kan je gaan werken als Schoonheidsspecialist (niveau 3)?
Je kunt aan de slag in een schoonheidssalon, beautyfarm of andere plekken waar schoonheidsbehandelingen worden gedaan. Zoals sauna’s, drogisterijen, wellnesscentra of hotels. Daarnaast kun je ook promotiewerk doen of ga je aan de slag als reizende schoonheidsspecialist voor grote merken. Een eigen bedrijf starten kan ook Met het diploma Schoonheidsspecialist (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleiding Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4.

 

Waar kan je gaan werken als allround schoonheidsspecialist (niveau 4)?
Als Allround Schoonheidsspecialist werk je in een eigen praktijk, in een beautycenter of schoonheidssalon. Je kunt ook promotiewerk gaan doen voor een cosmeticamerk Wil je meer informatie over de opleiding Schoonheidsspecialist, bekijk dan de film over de opleidingen Kappen en Schoonheidsspecialist.

© 08/10/2015