Jongeren /  Branches /  Schoonheidsverzorging en Medisch Pedicure
  Albede College www.albeda.nl


 
DNAMC Twitter Facebook Windows Live Favorites Youtube Google  
 

Schoonheidsverzorging en Medisch Pedicure

Uiterlijke Verzorging is weer verkozen tot beste opleiding volgens de MBO Keuzegids 2014. Lees hier  het gehele artikel.
De opleiding Medisch Pedicure
Vanaf schooljaar 2014-2015 wordt de opleiding Pedicure niet langer in de Deeltijd-Bol aangeboden. Op dit moment bieden we wel de opleiding Medisch Pedicure aan als contractonderwijs. Kijk voor meer informatie over de opleiding Pedicure of Medisch Pedicure op http://www.albeda.nl/organisatie/opleidingengids_studiedetail.cfm?richting=134&studie=1945
Werken als schoonheidsspecialist
>Is werken als schoonheidsspecialist jouw droom? Het Albeda Collega geeft opleidingen tot Schoonheidsspecialist  (niveau 3) en Schoonheidsspecialist (niveau 4). Deze opleidingen kun je bij het Albeda alleen volgen als beroeps opleidende leerweg (BOL). Je leert en werk minimaal 30% van de studieduur  in de praktijk.
Om als schoonheidsspecialist (niveau 3) te werken beschik je over verschillende competenties. Bij de opleiding Schoonheidsspecialist doe je handelingen zoals gezichts- en lichaammassages, reinigen, talgverstoppingen verwijderen, ontharen van het gezicht en lichaam, het aanbrengen van make-up, epileren, wimpers en wenkbrauwen verven en de verzorging van gezonde handen en voeten. Je maakt daarbij gebruik van schoonheidsproducten en diverse apparatuur. Je werkt hygiënisch en milieuverantwoordelijk. Daarnaast zijn ook het dienstverlenend omgaan met klanten en het verkopen van producten onderdelen van je werk.
Bij de opleiding Allround Schoonheidsspecialist (niveau 4)  doe je verschillende wellness behandelingen zoals o.a. aromatherapie, hoofdhuid- en oormassage en thalasso behandelingen. Ook leer je werken op de donkere of anders getinte huid. Je kan je op twee gebieden specialiseren. Tijdens alle behandelingen wordt er klantgericht, milieuvriendelijk en hygiënisch gewerkt. De Allround Schoonheidsspecialist stuurt personeel aan en leidt de onderneming.
Waar kan je gaan werken als Schoonheidsspecialist (niveau 3)?
Je kunt aan de slag in een schoonheidssalon, beautyfarm of andere plekken waar schoonheidsbehandelingen worden gedaan. Zoals sauna’s, drogisterijen, wellnesscentra of hotels. Daarnaast kun je ook promotiewerk doen of ga je aan de slag als reizende schoonheidsspecialist voor grote merken. Een eigen bedrijf starten kan ook.
Met het diploma Schoonheidsspecialist (niveau 3) kun je doorstromen naar de opleiding Allround Schoonheidsspecialist op niveau 4.
Waar kan je gaan werken als allround schoonheidsspecialist (niveau 4)?
Als Allround Schoonheidsspecialist werk je in een eigen praktijk, in een beautycenter of schoonheidssalon. Je kunt ook promotiewerk gaan doen voor een cosmeticamerk.
Wil je meer informatie over de opleiding Schoonheidsspecialist, bekijk dan de film over de opleidingen Kappen en Schoonheidsspecialist.

© 17/04/2014