Jongeren /  Branches /  Contractonderwijs Voeding /  Patisserie (Gespecialiseerd Kok)
  Albede College www.albeda.nl


 
DNAMC Twitter Facebook Windows Live Favorites Youtube Google  

Opleidinggegevens uitprinten
Patisserie (Gespecialiseerd Kok)


Cursusniveau
Niveau 4.

Cursus inhoud
Blok 1;
Les 1 Boterdegen en amandelwerk
Les 2 Soezen
Les 3 Bladerdeeg ( zoet & kaas)
Les 4 Beslag
Les 5 Schuimwerk & crèmevulling
Les 6 Gistdegen ( ongevuld, klein)

Blok 2; 
Les 1 Pudding & bavarois
Les 2 Marsepeinwerk
Les 3 Garneren; emaille technieken
Les 4 Suikerwerk en vruchtenbewerking
Les 5 Chocolade I ( spuit- & vormwerk, truffels)
Les 6 Chocolade II ( holfiguren & snijwerk)

Blok 3; 
Les 1 Chocolade III ( bonbons)
Les 2 Chocolade IV ( plastisch/showwerk)
Les 3 Taart & Gebak
Les 4 Bladerdeeg ( taart & hartig)
Les 5 Petit-fours
Les 6 Friandises

Blok 4; 
Les 1 IJs & ijsgerechten
Les 2 Dragant, showwerk/airbrush & nougat
Les 3 Suikertrekken & blazen
Les 4 Warme na- en kaasgerechten
Les 5 Koude nagerechten en sauzen
Les 6 Gistdegen ( groot, gevuld, getoerd)

Blok 1 en blok 2 vormen samen het onderdeel ‘basis patisserie’. Met blok 3 en 4 volgt u de volledige opleiding ‘patisserie’. U kunt tijdens elk blok instromen; wanneer de cursus is afgerond begint deze gewoon weer opnieuw. U kunt de blokken ook apart volgen. Op die manier kunt u uw patisserie certificaat over een langere periode bij elkaar ‘sparen’ en verdeelt u de opleidingskosten.

Toelatingseisen
Voor deze opleiding geldt een afgeronde opleiding zelfstandig werkend kok als toelatingseis. Tevens is een werkplek in het luxe segment van de horecabedrijven ten zeerste aangeraden.

Cursusopzet
De cursus bestaat uit 24 lesdagen.
Een lesdag bestaat uit 7 lesuren praktijkles.
De opzet van de cursus is zodanig dat u ook de mogelijkheid heeft een of meerdere blokken te volgen.

Cursuslocatie
Albeda College, Rosestraat 1101.

Toetsing & afsluiting
Certificaat GSK patisserie of certificaat van deelname.
(Landelijk examen / projectexamen)

Cursusprijs
Zie hiervoor het actuele overzicht Studiekosten.
Wanneer u zich inschrijft, treden onze algemene cursusvoorwaarden in werking. Bij cursussen langer dan 15 lesdagen (en bedragen hoger dan €1000) bestaat de mogelijkheid het lesgeld in maximaal 6 termijnen te voldoen. De betalingstermijnen worden vastgesteld door het Albeda College.

Fiscale aftrek
Bedrijven : Bel de belastingtelefoon voor ondernemers 0800-0443
Particulieren : Bel de belastingtelefoon voor particulieren 0800-0543

Horeca-CAO
Elke werknemer in de zin van de horeca-CAO, kan een beroep doen op de werkgever voor een tegemoetkoming in de studiekosten. Hiervoor geldt een maximum van €1.000,00 per jaar.
Voor vragen hierover kunt u bellen met het SVH of kijk op www.horeca.nl/cao  

Startdatum
Cursussen starten bij voldoende deelname.

 
Leslocatie(s)
 
Breitnerstraat 92/94
3015 XJ Rotterdam


Dhr. Pierrôt van Straten (marketeer/accountmanager)
contract.voeding@albeda.nl

© 24/04/2014